Πηγές ΕΤΕ: Αντισυνταγματική η τροπολογία για τους συνταξιούχους

Πηγές ΕΤΕ: Αντισυνταγματική η τροπολογία για τους συνταξιούχους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η τροπολογία που αφορά στους συνταξιούχους της ΕΤΕ και κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή είναι «προφανώς αντισυνταγματική» και ασύμβατη με τις διατάξεις του νόμου και το κανονιστικό πλαίσιο, τονίζουν πηγές της Εθνικής Τράπεζας. 

«Δεν πρέπει να παραπλανηθούν οι συνταξιούχοι ότι ο κ. Πετρόπουλος που τα τελευταία δύο χρόνια καθυστερεί, με αυτήν την σπασμωδική κίνηση έχει βρει μια μόνιμη και βιώσιμη λύση», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές για τους συνταξιούχους της τράπεζας.

Οι επικρίσεις αφορούν στη δημιουργία συνταξιούχων «δύο ταχυτήτων» αφού οι σημερινοί συνταξιούχοι (πριν την ψήφιση του νόμου) θα λαμβάνουν υψηλές συντάξεις, πάνω από το τριπλάσιο των υπολοίπων συνταξιούχων του δημοσίου.

Αντίθετα, οι σημερινοί εργαζόμενοι της τράπεζας αδικούνται, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, αφού η τροπολογία θα τους δώσει σημαντικά χαμηλότερες συντάξεις από τους σημερινούς συνταξιούχους, που θα βαίνει μειούμενη για το διάστημα ασφάλισης μετά την 1/1/2015.

Οι κύκλοι της ΕΤΕ αφήνουν αιχμές για «σκοπιμότητα», πίσω από την κίνηση της τελευταίας στιγμής «ειδικά σε μια χρονική στιγμή που η ΕΤΕ αρχίζει να ανακάμπτει (...) Αιφνιδιαστήκαμε με την πρόσφατη κατάθεση της τροπολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλαπλές αδυναμίες και αδικίες, εγκυμονώντας σημαντικούς οικονομικούς κινδύνους για την ΕΤΕ». 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM