Tσακαλώτος: «Ανάγκη για σοβαρό διάλογο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας»

Tσακαλώτος: «Ανάγκη για σοβαρό διάλογο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ανάγκη διαλόγου για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή τη χθεσινή πετυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές με το 10ετές ομόλογο.

Παράλληλα, σε δήλωση του στο News 24/7, o υπουργός Οικονομικών αφήνει αιχμές για τη ΝΔ λέγοντας πως «πέφτει και το τελευταίο προπύργιο της φιλολογίας αυτών που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές».

Αναλυτικά η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

  

«Με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) έκδοση 10ετούς ομολόγου πέφτει και το τελευταίο προπύργιο της φιλολογίας αυτών που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές.

Αναδεικνύεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα με συμμετοχή όλων των πλευρών, όπου θα συζητήσουμε ποια είναι τα ποιοτικά στοιχεία ανάπτυξης, ποιο είναι το κοινωνικό κράτος που να είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, ποιο θα πρέπει να είναι το παραγωγικό μοντέλο και ποια η σύγχρονη δημόσια διοίκηση.

Όλα αυτά παίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο για την στήριξη της ανάπτυξης, όσο και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, διασφαλίζοντας ότι όλοι θα είναι ωφελημένοι κατά την ανάκαμψη»

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ