Τι συζήτησαν για τα κόκκινα δάνεια Τσακαλώτος - Στουρνάρας

Τι συζήτησαν για τα κόκκινα δάνεια Τσακαλώτος - Στουρνάρας Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / Eurokinissi
0

Συνάντηση είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά τη συνάντηση τους, ο υπουργός Οικονομικών με τον διοικητής της ΤτΕ, συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να «δέσουν» τα σχέδια για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Πρόκειται για το σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που προβλέπει την τιτλοποίηση με κρατική εγγύηση μη εξυπηρετούμενων δανείων (Asset Protection Scheme - APS), και εκείνο της ΤτE, σύμφωνα με το οποίο θα μεταφερθούν σε εταιρεία Ειδικού Σκοπού (SPV) κόκκινα καταγγελμένα δάνεια αξίας έως 40 δισ. ευρώ με εγγύηση μέρος του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών.


Τα δύο σχέδια είναι συμπληρωματικά κι όπως έχει πει η κυβέρνηση, θα προωθηθούν και τα δύο με στόχο να επιλέξουν οι τράπεζες αυτό το οποίο ανταπόκρινεται καλύτερα στις ανάγκες τους.


Η κυβέρνηση έχει αποστείλει το σχέδιο για τη δημιουργία του APS στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (DG Comp) και αναμένει τη σχετική έγκριση.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ