ΑΑΔΕ: 25.000 φορολογικοί έλεγχοι μέσα στο 2019

ΑΑΔΕ: 25.000 φορολογικοί έλεγχοι μέσα στο 2019 Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το 2019 θα διενεργηθούν 25.000 χιλιάδες φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).


Με σχετική απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή καθορίστηκε ο αριθμός των φορολογικών ελέγχων που θα διεξαχθούν εφέτος από τα ελεγκτικά κέντρα και τις εφορίες.


Από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν «πλήρως ή μερικώς», τουλάχιστον το 70% θα αφορά σε φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας.

Το 75% των ελέγχων αυτών θα αφορούν, καταρχήν, σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Μόνο το δεύτερο εξάμηνο του 2018, οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ αποκάλυψαν φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν απόκρυψη τεράστιων εισοδημάτων από γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς αλλά ακόμα και από συνταξιούχους.

Η ΑΑΔΕ εντόπισε εκτεταμένη και συστηματική φοροδιαφυγή και στον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων, στην εστίαση, στα πρατήρια καυσίμων, στο λιανικό και στο χονδρικό εμπόριο.

Δεκάδες είναι και τα εκατομμύρια ευρώ που δεν φορολογήθηκαν, αφού επαγγελματίες εξέδωσαν είτε πλαστά είτε εικονικά τιμολόγια.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM