Ο χρυσός έσπασε το φράγμα των 1.300 δολαρίων

Ο χρυσός έσπασε το φράγμα των 1.300 δολαρίων Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Το όριο των 1.300 δολαρίων ανά ουγγιά έσπασε ο χρυσός, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης στη Βενεζουέλα και τις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας. 

Η ανακοίνωση του Τραμπ για συμφωνία με το Κογκρέσο που θα τερματίσει, προσωρινά, το shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, δεν άλλαξε ιδιαίτερα το κλίμα, όπως δεν είχαν ωφελήσει ούτε οι φήμες πριν την επίσημη ανακοίνωση που συνοδεύτηκε από τις διαβεβαιώσεις. 

Άλλωστε ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε να επιμένει στο θέμα της ανέγερσης τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, διαμηνύοντας πως αν χρειαστεί, θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Η μικρή υποχώρηση του δολαρίου δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες για την ανοδική τάση του χρυσού, που σημείωσε υψηλό εβδομάδας.

Έτσι η τιμή του συμβολαίου του χρυσού (παραδόσεως Απριλίου) έκλεισε με άνοδο 1,4% (18,30 δολάρια), στα 1.304,2 δολάρια ανά ουγγιά.

Στη συνέχεια, υποχώρησε ελάχιστα κάτω από τα $1.300 (μετασυνεδριακά). 

Ο χρυσός έσπασε το φράγμα των 1.300 δολαρίων Facebook Twitter
Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM