Μητσοτάκης: Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που θα προτάξει τις μεταρρυθμίσεις

Μητσοτάκης: Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που θα προτάξει τις μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με θέμα της συνάντησης τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τη γενικότερη πορεία της οικονομίας. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως απόλυτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας η μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας».

Και γι αυτό - συνέχισε- «θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της Ελλάδας και να ανακτηθεί η πιστοληπτική της ικανότητα και η συστηματική και ασφαλής πρόσβαση της στις αγορές»

Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη του «ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας».

«Αλλά γι' αυτό χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα προτάξει τις μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τη μείωση των φόρων και το συμμάζεμα του κράτους, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Νικόλαος Καραμούζης, οι αντιπρόεδροι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Εκτελεστικές Διοικήσεις των Τραπεζών, ενώ από πλευράς Ν.Δ. συμμετείχαν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, Τομεάρχης Οικονομικών και Στέλιος Πέτσας, Διευθυντής του Γραφείου του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤ, συζητήθηκαν θέματα όπως  χρηματοδότηση της οικονομίας, η  αποτελεσματικότερη διαχείριση και μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι επιπτώσεις της τεχνολογίας και του εντεινόμενου ανταγωνισμού στο χρηματοπιστωτικό χώρο, η βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας και η πρόοδος που έχει σημειωθεί σε αρκετούς τομείς, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας, και των ρυθμών ανάπτυξης προς όφελος των πελατών.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM