Υπουργείο Εργασίας: Από 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσει ο αυξημένος κατώτατος μισθός

Υπουργείο Εργασίας: Από 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσει ο αυξημένος κατώτατος μισθός Facebook Twitter
0

Από την 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσει ο αυξημένος κατώτατος μισθός, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. 

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Νεφελούδης τόνισε πως τις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται τα σχετικά πορίσματα των αρμόδιων φορέων και των κοινωνικών εταίρων.«Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, θα γίνει όλη η πολιτική διεργασία που πρέπει, για να καταλήξουμε οριστικά». 

«'Αρα», υπογράμμισε, «ό,τι λέγεται σήμερα για το πόσο θα είναι, δεν είναι έγκυρο, δεν είναι ακριβές ... Η εικόνα που έχουμε στο υπουργείο Εργασίας είναι τελείως διαφορετική από αυτό που αναπαράγεται από διάφορα ΜΜΕ και υποτίθεται "έγκριτους" δημοσιογράφους. Έχουμε σωρεία επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων που είναι πολύ πάνω από τα μέχρι σήμερα θεσμοθετημένα ... τα 586 ευρώ είναι ένα ευτυχώς μακρινό παρελθόν» υποστήριξε ο κ. Νεφελούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». 

«Περιμένουμε η διαβούλευση να τελειώσει πολύ σύντομα, ώστε να μπει σε εφαρμογή η διαδικασία αύξησης του κατώτατου από την 1η Φεβρουαρίου» επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι καταργείται ο υποκατώτατος για νέους κάτω των 25, «δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω αυξήσεων».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM