Η χτεσινή κατάρρευση των παγκόσμιων αγορών στέρησε περίπου 99 δισεκατομμύρια δολάρια στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με τον Τζεφ Μπέζος να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες. 

 

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση σε μια μέρα για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το σχετικό πίνακα του Bloomberg. 

 

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχασε περίπου 9,1 δισ. πολύ περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στη σχετική λίστα , καθώς οι μετοχές τις εταιρίας σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας διετία. Έτσι πλέον η συνολική περιουσία του Μπέζος διαμορφώνεται στα 145,2 δισ δολάρια, το χαμηλότερο ποσό από τον περασμένο Ιούλιο. 

 

Ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, ο Μπιλ Γκέιτς, είχε απώλειες 2,15 δισ. δολάρια. 

 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε απώλειες περίπου 2,5 δισ. $.

 

Ας σημειωθεί όμως πως από την αρχή του έτους ο ιδρυτής του Facebook έχει δει την περιουσία του μειώνεται κατά πάνω από 12 δισ. δολάρια. 

 

Η περιουσία του Μπερναρ Αρνό, του πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης, υποχώρησε κατά 4,5 δισ. και πλέον διαμορφώνεται στα 66,9 δισ. δολάρια.  Ο Αρνό είδε περισσότερο από τα μισά φετινά κέρδη του να εξαϋλώνονται σε λίγες μέρες. 

 

Ο Γουόρεν Μπάφετ έγινε φτωχότερος κατά 4,5 δισ, δολάρια και είχε μια από τις μεγαλύτερες απώλειες όσον αφορά το ποσοστό της περιουσίας του με τις απώλειες να διαμορφώνονται στο 4,9%.

 

Από τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους που βρίσκονται στην δεκάδα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου μεγάλες απώλειες είχαν ο Λάρι Πέιτζ και o Σεργκέι Μπριν της Alphabet, της μητρικής εταιρίας της Google, οι οποίοι έχασαν 2,29 και 2,1 δισ δολάρια αντίστοιχα. 

 

Εντυπωσιακή ήταν και η πτώση για τον Φρανκ Γουάνγκ, της DJΙ, της μεγαλύτερης εταιρίας που κατασκευάζει drone για εμπορικούς σκοπούς. Έχασε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή σχεδόν το 25% της περιουσίας του. 

 

Συνολικά 17 άνθρωποι έχασαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μια μέρα.

 

Με πληροφορίες από Βloomberg