Η ΑΑΔΕ εντόπισε με drone ιδιοκτήτες σκαφών που δεν έκοβαν αποδείξεις - BINTEO

Η ΑΑΔΕ εντόπισε με drone ιδιοκτήτες σκαφών που δεν έκοβαν αποδείξεις - BINTEO Facebook Twitter
2

Εννέα σκάφη των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έκοβαν αποδείξεις για τη μετακίνηση τουριστών, εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη Σαντορινη, με τη χρήση τηλεχειριζόμενου drone.  

Η ΑΑΔΕ επιστρατεύει τώρα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να αντιμετωπίσει τα αλλεπάλληλα κρούσματα φοροδιαφυγής στα νησιά του Αιγαίου. 

Πρόκειται για την πρώτη «εναέρια επιχείρηση» της ΑΑΔΕ στην ιστορία της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος στην Ελλάδα.

 Κατά την επιχείρηση, που συνεχίστηκε και μετά τη δύση του ηλίου, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν 9 τουριστικά σκάφη των οποίων οι ιδιοκτήτες μετέφεραν τουρίστες στην καλντέρα της Οίας χωρίς να έχουν ταμειακές μηχανές. 

Συνολικά διαπιστώθηκαν 145 παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων ύψους 25.000 ευρώ. 

Παράλληλα καταγράφτηκαν πολλές παραβάσεις που εμπίπτουν στο ναυτικό δίκαιο, όπως εικονικές ναυλώσεις σκαφών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους αξιωματικούς του λιμενικού στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με πηγές τις ΑΑΔΕ, μόλις οι παραβάτες αντιλήφθηκαν τους ελεγκτές επιχείρησαν να λύσουν τα σκάφη τους και να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα αλλά όταν παρατήρησαν τα drone, συνειδητοποίησαν το μέγεθος και τον τρόπο της επιχείρησης και έδεσαν ξανά στο λιμάνι. 

 
 
 
Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μ"άλλα λόγια : στάχτη στα μούτρα μας.Εντυπωσιακή χρήση σύγχρονων μέσων για να νομίζουμε ότι κάτι γίνεται, τη στιγμή που όσοι μπορούν στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν, δλδ σχεδόν όλοι. Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι τα 9 σκάφη του συγκεκριμένου άρθρου και τα κατά καιρούς 2-3 εστιατόρια στα πιο δημοφιλή νησιά μας, είναι τα μόνο που δε δηλώνουν τα έσοδά τους.Αν η εδώ και τρία χρόνια αριστερή μας κυβέρνηση ήθελε να πατάξει την φοροδιαφυγή, αλλά και οι προηγούμενες (και πολύ φοβάμαι δυστυχώς και η επόμενη), θα το είχε κάνει. Και δε χρειάζονται drones .Αλλά είπαμε τους" ηλίθιους ψηφοφόρους μας" με κάτι πρέπει να τους εντυπωσιάσουμε
Μ' αρέσει !Επιτέλους, μια εικόνα εναργούς και σύγχρονης φορολογικής Αρχής.Όχι μόνον να αρμέγει μονίμως για όσα πολλοί δεν πληρώνουν - που ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ δεν είναι καθόλου κατ' ανάγκην εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου και μόνο -, τα διαχρονικά μόνιμα θύματα ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.