«Καμπανάκι» από ΔΝΤ για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

«Καμπανάκι» από ΔΝΤ για ένα Brexit χωρίς συμφωνία Facebook Twitter
EPA
0

Η βρετανική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με «σημαντικά χειρότερες» προοπτικές εάν η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία σε σύγκριση με το να καταλήξει σε μία συμφωνία για το Brexit, ανέφερε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ αναμένει η βρετανική οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% περίπου τον χρόνο το 2018 και το 2019 εάν επιτευχθεί μια ευρεία συμφωνία για το Brexit.

Τον Ιούλιο, το ΔΝΤ ανέφερε ότι οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,4% φέτος και 1,5% το 2019.

Ωστόσο, ένα Brexit που θα δημιουργεί αναταραχή θα οδηγήσει σε «σημαντικά χειρότερο αποτέλεσμα», ανέφερε το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του για τη βρετανική οικονομία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σε δηλώσεις της, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε ότι ελπίζει και προσεύχεται να υπάρξει μία συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου.

Παράλληλα, τόνισε ότι «βλέπει» πολλά αρνητικά από την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την Ε.Ε. τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς αλλά το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες πρέπει ακόμα να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να διασφαλίσουν μια μεταβατική περίοδο

.

Σε δήλωσή του, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ τόνισε ότι το Λονδίνο οφείλει να ακούσει τις «ξεκάθαρες προειδοποιήσεις» από το ΔΝΤ για τους κινδύνους που δημιουργεί για τη βρετανική οικονομία η πιθανότητα ενός Brexit χωρίς μια συμφωνία.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ