ΥΠΟΙΚ: Βιώσιμο το Ασφαλιστικό- Ζητήσαμε να μην περικοπούν οι συντάξεις

ΥΠΟΙΚ: Βιώσιμο το Ασφαλιστικό- Ζητήσαμε να μην περικοπούν οι συντάξεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας θα είναι βιώσιμο για τις επόμενες δεκαετίες και η ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων δεν επηρεάζει την βιωσιμότητά του, επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. 

Μάλιστα,αναφέρουν πως η ελληνική πλευρά κατέθεσε στους θεσμούς στοιχεία και πίνακες, σύμφωνα με τα οποία εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα.

Σύμφωνα με τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το οικονομικό επιτελείο έθεσε στους συνομιλητές του το ζήτημα της ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων.

Πάντως. αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση των θεσμών, μετά το τέλος της πρώτης επίσκεψης τους στην Αθήνα μετά τη λήξη του προγράμματος, δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα της περικοπής των συντάξεων. 

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ τα στελέχη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας ανέφεραν στους εκπροσώπους των θεσμών τα εξής: 

-Η περικοπή των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο, αλλά δημοσιονομικό.

-Υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων και παράλληλα να υλοποιηθεί ένα μεγάλο κομμάτι των αντιμέτρων.

-Η μη περικοπή των συντάξεων (προσωπικής διαφοράς) δεν επηρεάζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος για τις επόμενες δεκαετίες.

Και για το θέμα αυτό η ελληνική πλευρά κατέθεσε στοιχεία και πίνακες σύμφωνα με τα οποία εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα, αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι σήμερα ολοκληρώθηκαν οι ολιγοήμερες συζητήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, και, όπως επίσης αναφέρθηκε από τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, κατά τις επαφές αυτές έγινε παράλληλα ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν από κοινού συμφωνηθεί να υλοποιηθούν και έχουν καταγραφεί και προτεραιοποιηθεί στην Αναπτυξιακή Στρατηγική της κυβέρνησης.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες, μεταξύ άλλων:

-επιβεβαιώθηκε η σύγκλιση -με ελάχιστες αποκλίσεις- ως προς το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

-συζητήθηκε η πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

-συμφωνήθηκε η διαδικασία μέσω της οποίας θα επιτευχθεί σύγκλιση ως προς τον δημοσιονομικό χώρο του 2019.

-η ελληνική πλευρά ενημέρωσε για τη διαδικασία εφαρμογής της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM