ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τριπλή διάψευση στο ΑΠΕ για τις συντάξεις από Κομισιόν, Reuters και κυβερνητική πηγή

Τριπλή διάψευση στο ΑΠΕ για τις συντάξεις από Κομισιόν, Reuters και κυβερνητική πηγή Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Μία ανώτατη κυβερνητική πηγή έρχεται να προστεθεί σε όσους διαψεύδουν κατηγορηματικά το ρεπορτάζ του ΑΠΕ για ακύρωση της περικοπής των συντάξεων. 

Μετά τις πηγές που μίλησαν στο Reuters και την απόσταση που πήρε η Κομισιόν από το δημοσίευμα του ΑΠΕ περί ακύρωσης και όχι απλής αναβολής της περικοπής των συντάξεων, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδει το ρεπορτάζ. 

«Δεν είναι αληθές το δημοσίευμα - Δεν γίνεται καμία διαπραγμάτευση, σύζήτηση γίνεται και άρα οι θεσμοί δεν μπορούν ούτε να συμφωνήσουν ούτε να διαφωνήσουν» , τόνισε ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ.

«Εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους ότι αυτό που μεταδίδει το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Είναι λάθος, γιατί δεν γίνεται διαπραγμάτευση, συζήτηση γίνεται. Άρα (οι θεσμοί) δεν μπορούσαν ούτε να συμφωνήσουν, ούτε να διαφωνήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή σε οικονομικούς συντάκτες. 

«Η μόνη θέση που πρέπει να λαμβάνετε υπ' όψιν είναι η απάντηση που έδωσε για το θέμα ο Πρόεδρος Γιούνκερ και όλες τις άλλες μπορείτε να τις αγνοήσετε», σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Αλεξάντερ Bίντερσταϊν κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ερωτηθείς για το ελληνικό αίτημα να μην εφαρμοστεί η συνταξιοδοτική περικοπή.

Ο Βίντερσταϊν παρέπεμψε ουσιαστικά στη δήλωση του Γιούνκερ, που είχε ξεκαθαρίσει ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

Οι πιστωτές της Ελλάδας πιθανώς «παγώνουν» την άμεση έγκριση για την αναστολή της περικοπής των συντάξεων, καθώς ολοκλήρωσαν την πρώτη τους αποστολή στην Αθήνα στο πλαίσιο της εποπτείας μετά το πρόγραμμα, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Μία από τις δύο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζει «πρώιμη» την εικασία ότι οι δανειστές έχουν συμφωνήσει με την ελληνική θέση για το ασφαλιστικό και η άλλη τονίζει πως δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλείτο το πρωί ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι θεσμοί θεωρούσαν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, και μιλούσαν πια όχι για αναβολή αλλά για ακύρωσή της περικοπής.

Η Νέα Δημοκρατία είχε αντιδράσει νωρίτερα, κάνοντας λόγο για fake news. Το ΑΠΕ υποστήριζε μεταξύ άλλων πως για την ακύρωση του μέτρου έχουν ενημερωθεί όλα τα κόμματα, αλλά η Νέα Δημοκρατία επιμένει πως δεν ενημερώθηκε για αυτό.

«Καλούμε την διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Αντίστοιχη στάση τήρησε και το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως το δημοσίευμα του ΑΠΕ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ούτε το κόμμα ενημερώθηκε σχετικά.

Για ψηφοθηρία και επικοινωνιακή τακτική κατηγόρησε το Μαξίμου και η Ένωση Κεντρώων.

«Στις 15 Οκτωβρίου θα ξέρουμε με ακρίβεια, εάν το μέτρο που έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την περικοπή των συντάξεων εφαρμοστεί, καταργηθεί ή πάρει χρονική παράταση», τονίζει στην ανακοίνωση του το κόμμα.

«Είναι πολιτικά ανέντιμο να παίζει η Κυβέρνηση με την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που βιώνουν πολύ δύσκολα την καθημερινότητά τους».

Οικονομία
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Το σκηνικό διαμορφώνεται ως εξής:1. Κάποιοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις με περίεργο σκοπό , δεδομένου ότι η αλήθεια γρήγορα θα αποκαλυφθεί , όποια και να είναι ( περικοπή ή μη περικοπή συντάξεων)2. Κάποιοι άλλοι δεν αντέχουν στην "είδηση" της μη περικοπής των συντάξεων ούτε ως τρολλάρισμα. Είναι αυτοί που , αν τελικά περικοπούν οι συντάξεις, θα βγουν στα επαναστατικά πληκτρολόγια ως υπερασπιστές των "αδικοκομμένων- αδικοχαμένων συντάξεων". Υποκρισία!!!Και όλα αυτά για μια χούφτα ψήφους!!!
Κατάντια είναι να οδηγούνται σε φτώχεια αυτοί που δούλεψαν μια ζωή και τωρα προσπαθούν να βιοποριστούν απο μια "κουτσουρεμένη" σύνταξη.Δούλεψαν για να φτιάξουν,οσο μπορούσαν, αυτή την χώρα για να την παραλάβει η νέα γενιά.Ναί είναι μείζον το ζήτημα των συντάξεων και μεγάλο μάλιστα φίλε μου.
Και οι δύο (Διογένης Κυνικός και Γκαγκαουλας) έχετε δίκιο ... Οι νυν συνταξιούχοι δεν διαμόρφωσαν το νομοθετικό συνταξιοδοτικό πλαίσιο , τους επιβλήθηκε και το ακολούθησαν. Συνεπώς εδώ , σε μια ακόμη περίπτωση ο νομοθέτης δείχνει ασυνέπεια και μάλιστασε βάρος κάποιων που έχουν εξαντλήσει κάθε βιολογικό όριο και προγραμματισμού και αντίδρασης. Ο ίδιος φαύλος νομοθέτης επέτρεψε στο παρελθόν (ειδικά τα τελευταία 25 χρόνια) την κατασπατάλιση των αποθεματικών των ταμείων με διάφορους τρόπους (χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, psi κλπ κλπ). Από την άλλη και μόνο που ξανασυζητιέται το θέμα των συντάξεων , αυτό είναι απο μόνο του παρακμιακό χαρακτηριστικό. Και η αλήθεια είναι πως μια νέα περικοπή στις συντάξεις θα έκανε περισσότερη ζημιά , σε κάθε επίπεδο, παρά καλό!Πρέπει να τελειώνουμε με τις περικοπές και να δούμε πως θα ορθοποδήσουμε οριστικά!
Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, η δημοσιογραφική επιπολαιότητα στο έπακρον.Και μάλιστα, από "έγκυρο" ειδησεογραφικό πρακτορείο.Αλλιώς, υπήρχε σκοπιμότητα από πίσω, οπότε τελικά οι κατηγορίες των Πολλάκηδων για κατευθυνόμενη δημοσιογραφία και τα "φακ νιους" του Πετρόπουλου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ !Απλά λοιπόν να λείπει η υποκρισία ότι θα είναι αντικειμενικά και "υπεράνω" τα κανάλια που προσπάθησε η κυβέρνηση να αποκτήσουν φιλικά της πρόσωπα.