Νέο υψηλό στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο- Στα 5,57 δισ. ευρώ το πρώτο επτάμηνο του έτους

Νέο υψηλό στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο- Στα 5,57 δισ. ευρώ το πρώτο επτάμηνο του έτους Facebook Twitter
0

Νέο υψηλό σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων έφτασαν στα 5,57 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:

1. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) ανέρχεται στα 101,7 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 5,57 δισ. ευρώ αφορούν νέες οφειλές που δημιουργήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Από τα 5,57 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι ανέρχονται στα 4,9 δις. ευρώ οι οποίοι φούσκωσαν κατά 300 περίπου εκατ. ευρώ συγκριτικά με το εξάμηνο του έτους.

2. Οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται σε 3.933.628 .Πρακτικά, ένας στους δύο φορολογούμενους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία και 1.742.903 φορολογούμενοι είναι εκτεθειμένοι σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

3. Σε 1.143.308 οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή κατασχέσεις μισθών και τραπεζικών λογαριασμών. Μόνο τον Ιούνιο έγιναν 6.073 κατασχέσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη αρχή Δημοσίων Εσόδων 3.933.628 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 101,7 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μήνα με τον μήνα αυξάνεται καθώς οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφήνοντας απλήρωτους τους φόρους που του αναλογούν.

Ήδη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προχωρεί σε καθημερινή βάση σε 500 περίπου κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών με στόχο να διασφαλιστεί η οφειλή στο δημοσίου, αν και πολλές φορές οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι άδειοι.

Μέσω των κατασχέσεων στα ταμεία του Δημοσίου, καθώς από τις αρχές του έτους έχουν εισπραχθεί περισσότερα από 3 δισ. ευρώ παλαιών και «φρέσκων» ληξιπρόθεσμων οφειλών, ποσό ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν συγκριθεί με τα δεδομένα προηγουμένων ετών.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM