Ερντογάν: Σχέδιο κατά της Τουρκίας δείχνει η «βουτιά» της λίρας

Ερντογάν: Σχέδιο κατά της Τουρκίας δείχνει η «βουτιά» της λίρας Facebook Twitter
EPA
2

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το τωρινό επίπεδο της τουρκικής λίρας και οι διακυμάνσεις στις ισοτιμίες δεν μπορούν να ερμηνευτούν με την λογική και ότι η πρόσφατη "βουτιά" του εθνικού νομίσματος δείχνει ένα σχέδιο εναντίον της Τουρκίας.

Μιλώντας σήμερα σε πλήθος υποστηρικτών του στα γραφεία του κόμματός του στην Τραπεζούντα της Μαύρης Θάλασσας, ο Ερντογάν επανέλαβε την έκκληση του προς τους Τούρκους, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, να πουλήσουν ευρώ και δολάρια για να ενισχύσουν την λίρα.

Η λίρα έχει χάσει από την αρχή του χρόνου περίπου το 40% της αξίας της, κυρίως εξαιτίας της ανησυχίας για την επιρροή που ασκεί ο Ερντογάν στην οικονομία, τις επανειλημμένες εκκλήσεις του για χαμηλότερα επιτόκια με τον υψηλό πληθωρισμό και την επιδείνωση στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ.

Όπως είπε ο ίδιος στους συγκεντρωμένους οπαδούς του, οι ΗΠΑ είχαν θέσει διορία στην Τουρκία μέχρι την περασμένη Τετάρτη να απελευθερώσει τον αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον που δικάζεται στην Τουρκία κατηγορούμενος για τρομοκρατία.

Ο Ερντογάν μάλιστα αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον απείλησε την Άγκυρα με κυρώσεις αν εκείνη δεν απελευθέρωνε τον πάστορα.

Ο Tούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η χώρα του έχει οριστικοποιήσει τις προετοιμασίες για τη δημιουργία περισσότερων ασφαλών περιοχών εντός της Συρίας όπως έκανε μέσω των δύο στρατιωτικών της επιχειρήσεων στα βόρεια της χώρας με την οποία συνορεύει.

Όπως είπε ο Ερντογάν, 250.000 άνθρωποι έχουν ήδη επιστρέψει στις περιοχές της Συρίας που απελευθερώθηκαν.

Σημείωσε επίσης ότι οι διπλωματικές και στρατιωτικές προσπάθειες στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας έχουν επισπευσθεί για να αποφευχθεί μια «καταστροφή» όμοια με άλλες που έχουν συντελεστεί αλλού στη Συρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Γνωστό όπου γης και διαχρονικά στην Ιστορία - μη μου πει και κάποιος γνωστός νοήμων σχολιαστής ότι ...είμαι εκτός τόπου και χρόνου... -, ότι όλοι οι ανίκανοι πολιτικοί που τα κάνουν ρόϊδο γιατί νομίζουν ότι αυτοί είναι οι ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ αντιπρόσωποι του Θεού ή του Μαρξ ή του Χίτλερ στην χώρα τους, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ...ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ (αυτών των αθώων κορασίδων).Αυτή είναι η επικίνδυνη καμπή που ένα καθεστώς μπορεί έκτοτε να χαρακτηρισθεί αυταρχικό.
ως "προοδευτικός" που είσαι... δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Ζούμε ιστορικές στιγμές, οριοθετώντας τον νέο θαυμαστό κόσμο του πολυ-πολισμού. Οι γεωπολιτιστικές ζώνες δημιουργούνται, τα δυτικά κεφάλαια καιρό τώρα εγκατέλειψαν τη Δύσηκαι ο εκπληκτικός Ερντογάν, θέλει να ηγεμονέψει σε ένα νέο πόλο που ξεκινάει από την Ινδονησία, τον Ινδικό ωκεανό και καταλήγει στην καρδιά των ευρωπαικών μητροπόλεων. Τον Ισλαμικό γεωπολιτιστικό πόλο.Παρίας μέσα σε μια χρεωκοπημένη "ένωση" ή ηγεμόνας στον μισό πλανήτη και με τα κεφάλαια των Ροτσάιλντ;Μνημόνια εσύ; Κατάκτηση του διαστήματος για τους ισλαμιστές Τούρκους.Gaypride εσύ; Υπερδιπλασιασμός συντάξεων και μισθών στην ισλαμική Τουρκία.Κάτσε εσύ εδώ με τις αριστερές ιδεοληψίες σου, όσο τουρκικός λαός ήδη έχει κάνει την ιστορική επιλογή του...