ESM: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης προς την Ελλάδα

ESM: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης προς την Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το Συμβούλιο Διοικητών του ESM ενέκρινε την 1η Αυγούστου 2018 το συμπληρωματικό Μνημόνιο με την Ελλάδα, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των εθνικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε σήμερα το συμπληρωματικό Μνημόνιο με την Ελλάδα, εξ ονόματος του ESM.

Επισημαίνεται ότι τώρα «ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της πέμπτης δόσης», ύψους 15 δισ. ευρώ, από το Συμβούλιο Διοικητών του ESM, η οποία θα αποδεσμευθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την εκταμίευση της τελευταίας δανειακής δόσης του ελληνικού προγράμματος.

Σημειώνεται ότι η τελευταία δόση του ελληνικού προγράμματος, ύψους 15 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία ενός ταμειακού αποθέματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM