Περικοπή 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις επιβεβαιώνει εγκύκλιος για το 2019

Περικοπή 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις επιβεβαιώνει εγκύκλιος για το 2019 Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Περικοπές ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις, προβλέπει, για το 2019, εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους φορείς του Δημοσίου.

Η εγκύκλιος εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να συντάξουν τους προϋπολογισμούς τους και να υποβάλουν τα αντίστοιχα αιτήματα επιχορήγησής για την επόμενη χρονιά.

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, τα κονδύλια για τις συντάξεις πέφτουν στα 25,48 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2019, έναντι 28,859 δισεκατομμύρια για το 2018. 

Αξξίζει να σημειωθεί ότι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλεπόταν μικρότερη περικοπή, στα 25,637 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2019.

Περικοπή 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις συντάξεις επιβεβαιώνει εγκύκλιος για το 2019 Facebook Twitter

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις παλιές συντάξεις, ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι μόλις το μισό των περικοπών (53%) που θα υποστούν οι συνταξιούχοι από τον Ιανουάριο του 2018. 

Οι περικοπές ξεπερνούν το πλεόνασμα των 3,28 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να έχει ο ΕΦΚΑ την επόμενη χρονιά, και πάνω στο οποίο βασίζονται οι προβλέψεις της κυβέρνησης για πρωτογενές πλεόνασμα 6,641 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2019.

Οικονομία
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ

σχόλια

1 σχόλια
Σε ένα παράλληλο σύμπαν στο μυαλό σου γεμάτο με πλυντήρια, μπορεί.Η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του έτους 2019, κατατίθεται τον Οκτώβριο στη Βουλή.Μέχρι τότε, το γνωστό «βάστα Σόιμπλε»... ή όποιος άλλος.
Ααα, εντάξει τότε, αν έχουμε ακόμα μέχρι τον Οκτώβριο, μπορεί να αλλάξει κάτι. Και δεν θα είναι η χειρότερη κυβέρνηση έβερ!ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΛΕΜΕ!!!