Εγκρίθηκε με όρους η εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Εγκρίθηκε με όρους η εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA
0

Το συμβούλιο των διευθυντών του ESM ενέκρινε επί της αρχής την τελευταία εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης της εθνικής διαδικασίας.

Αυτό ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

«Μόλις ολοκληρωθεί η εθνική διαδικασία, η εκταμίευση θα ακολουθήσει γρήγορα πολύ πριν το τέλος του προγράμματος του ESM», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από χθες όταν το επικαιροποιημένο μνημόνιο υιοθετήθηκε από 18 χώρες, χωρίς τη Γερμανία, ήταν γνωστό ότι το θα γίνει και σήμερα για την εκταμίευση της δόσης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Βερολίνου.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι οι εθνικές διαδικασίες για την έγκριση του επικαιροποιημένου Μνημονίου και για την έγκριση της τελικής δόσης στη Γερμανία θα καθυστερήσουν, έως τον Αύγουστο.

Όπως εξήγησε ο Κ. Ρέγκλινγκ, η καθυστέρηση αυτή συνδέεται με το ότι η Ελλάδα καλείται να βρει ισοδύναμα μέτρα, ύψους 28 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της, λόγω της διατήρησης χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά ως το τέλος του έτους.

Στη συνέχεια θα πρέπει να τροποποιηθεί η λεγόμενη «έκθεση συμμόρφωσης» των ευρωπαϊκών θεσμών και μετά το γερμανικό Κοινοβούλιο θα εγκρίνει τις σχετικές αποφάσεις στις αρχές Αυγούστου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM