Η Γερμανία μπλόκαρε τη δόση των 15 δισ. στην Ελλάδα λόγω ΦΠΑ στα νησιά

Η Γερμανία μπλόκαρε τη δόση των 15 δισ. στην Ελλάδα λόγω ΦΠΑ στα νησιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
13

Μπλόκο στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα έθεσε η Γερμανία.

Το Βερολίνο ζήτησε περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ, ως ισοδύναμα μέτρα για την μονομερή απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως τελικώς αποφασίστηκε στο σημερινό Eurogroup, η δόση δεν θα εκταμιευθεί τις επόμενες μέρες αλλά θα καθυστερήσει μέχρι τις αρχές Αυγούστου, έως ότου η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει στις απαραίτητες περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων.

«Η έγκριση της δόσης από τη Γερμανία είναι συνδεδεμένη με την απόφαση των ελληνικών αρχών για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά» διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά «δεσμεύτηκε να κάνει περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων».

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από το Βερολίνο πως η Ελλάδα δεν μπορεί να παίρνει μόνη της τέτοιες αποφάσεις.

Όπως είχε άλλωστε μεταδοθεί από τα τοπικά ΜΜΕ, η ανακοίνωση για τον μειωμένο ΦΠΑ είχε ξαφνιάσει την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ρέγκλινγκ και Σεντένο ήταν επίσης ξεκάθαροι σε ότι αφορά και τις προνομοθετημένες περικοπές των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019. 

«Το επόμενο στάδιο, το τέλος του προγράμματος είναι πολύ σημαντικό για την δημιουργία εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα» είπε ο χαρακτηριστικά κ. Σεντένο.

Οικονομία
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
28 εκατομμμυρια. Δηλαδή αν καταργήσουμε αυτήν την βλακεία την φόρολοταρία (που αμφιβάλω αν γίνονται κληρώσεις, με τους διπλούς υπερτυχερους νικητές) 12 τα βρήκαμε ήδη από τον πρώτο χρονο. Επίσης ποιον κοροϊδεύουμε; πολύ κουβέντα για το τίποτα. Σκωροφαγωμένες παντιέρες, ψεύτο αντίσταση μπάς και περισώσουμε τίποτα από τις προ 2015 μεγαλοστομίες. Οι λιανικές τιμές στα νησιά είναι ίδιες και μεγαλύτερες από ότι στην ενδοχώρα. Εστίαση, φαρμακεία κτλ. Άρα κανενα ωφελος δεν έχει ο μειωμένος ΦΠΑ για τους κατοίκους των νησιών. Για τους επιχειρηματιες, η αύξηση του ΦΠΑ ελάχιστη διαφορα θα κάνει. Το μεγάλο, ασήκωτο βαρος είναι τα στάνταρ έξοδα λειτουργίας μιας επιχείρησης. Ρεύμα, ασφαλιστικές εισφορές κτλ. Εκεί ας αγωνιστεί να κάνει διευκολύνσεις το ντριμ τιμ της κυβέρνησαρας μας.
Αν ο Τσιπρας και η κομπανια δεν εκαναν κουτοπονηρα (για αλλη μια φορα) μονομερη ενεργεια και το ειχαν δουλεψει, ειτε διπλωματικα ειτε με καποια ισοδυναμα, δεν θα τρωγαμε αλλη μια φαπα για χαρη τους. Επιτελους πρεπει να τελειωνουμε με αυτο τον θιασο, οσο πιο συντομα τοσο καλυτερα...
Μα, δεν χρειαζονται ισοδυναμα, βρεθηκε η λυση. Θα περικοψουν δαπανη για την συντηρηση πολεμικων αεροσκαφων. Ουτε παγκο με καλαμποκια δεν μπορουν να διαχειριστουν.
Ο πρωθυπουργός και το κόμμα του έχουν γίνει πλέον τόσο μισητοί που με κάθε αποτυχία ο κόσμος απολαμβάνει τη γελοιοποίηση τους παρά του ότι η χώρα ζημειώνεται όλο και περισσότερο...Παραιτήσου πια, κούρασες!
Ο Τσίπρας θα πάρει και τους μετανάστες από τη Γερμανία, θα δώσει εδάφη στην Αλβανία, θα κρατήσει ψηλά τον ΦΠΑ αλλά θα σας έχει δώσει ένα ανεκτίμητο μάθημα.Άλλος ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξη βάστα.
Ναι για το οτι βγηκε ο αλλος και πουλησε ως προσωπικη του επιτυχια μειωση ΦΠΑ και τελικα, και σ΄αυτο, ψεμματα ελεγε σου φταιει ο Πειραιας κι η Πειραιως.Καλα ο Τσιπρας ξεφτιλιζετε για την καρεκλα. Το οτι μαζι του ξεφτιλιζετε κι ολη η χωρα το χεις καταλαβει? Για 28 εκατομυρια ευρω τον κανανε ρεζιλι, 3 ευρω για καθε Ελληνα.
Εμένα με τρελαίνει ότι τρώμε ... σε εθνικό επίπεδο ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ και ο άλλος το μόνο που έχει να σχολιάσει είναι για το αντίπαλο κόμμα - αυτός είναι ο καημός του. Πιο κλασσικός Έλληναρας πεθαίνεις.Και δεν μου λες εσυ ρε μεγάλε Nikos Ni., εμείς οι πολλοί που δεν έχουμε τίποτα με Πειραιως και Κουμουνδούρου και δεν ξέρω γω τι άλλή αηδία, γιατί να λουζόμαστε τέτοιες ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΕΣ πατάτες;
Εσείς τσακώνεστε για Πειραιώς και Κουμουνδούρου και η μεγαλύτερη πιθανότητα ,όπως δείχνουν και τα πράγματα, είναι η Κουμουνδούρου να είναι θυγατρική της Πειραιώς. α) Φουλ νεοφιλελεύθερη πολιτικήβ) Κάλυψη σκανδάλων της ΝΔγ) Προκόπης ΠτΔδ) Ανοιχτά σύνορα = φθηνά εργατικά χέρια, πίεση ημερομισθίου, άνοδος ενοικίων, υπερπροσφορά εργατικού δυναμικού. ε) υποστελέχωση ελεγκτικών μηχανισμών εργατικής νομοθεσίας ... κ.τ.λ.στ) Ονοματοδοσία Μακεδονίας ----> νέες προοπτικές για τις κατασκευαστικές εταιρείες. Και πόσα άλλα που δεν έχουμε πρόχειρα για λίστα...Αυτοί φαίνεται πως τα έχουν βρει μια χαρά μεταξύ τους, απλά κάνει ο ένας ό,τι δεν μπορεί να κάνει ο άλλος. Εσείς τι τσακώνεστε;
Έχω την εντύπωση ότι δεν καταλαβαίνει τι του λένε. Όχι μόνο πρέπει να βρούμε ισοδύναμα για το ΦΠΑ αλλά δέχτηκε και επιστροφή μεταναστών. Πλέον όλος αυτός ο συρφετός έχει γίνει τοξικός για τη χώρα.