Κυβερνητικές πηγές: Η τηλεδιάσκεψη πήγε πολύ καλά, εκκρεμούν μόνο 2-3 τεχνικά ζητήματα

Κυβερνητικές πηγές: Η τηλεδιάσκεψη πήγε πολύ καλά, εκκρεμούν μόνο 2-3 τεχνικά ζητήματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, ενόψει του Eurogroup που της Πέμπτης. 

Κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος μετείχε σε αυτή, ανάφερε πως «πήγε πολύ καλά, απομένουν 2- 3 ζητηματάκια τεχνικής φύσεως που θα επιλυθούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για προαπαιτούμενα «τεχνικού χαρακτήρα» (π.χ. αλλαγές διοικήσεων σε ΔΕΚΟ, η μετεγκατάσταση υπηρεσιών από το πρώην «Ελληνικό» και η μεταφορά στο ΤΧΣ των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ο ΕΦΚΑ στην Τράπεζα Αττικής), τα οποία δεν θα εμποδίσουν την υποβολή από τους θεσμούς της «Έκθεσης Συμμόρφωσης» στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου για την ολοκλήρωση της δ΄ αξιολόγησης και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε πρόσφατα ότι η δόση αναμένεται να είναι 10- 12 δισ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για το «μαξιλάρι ασφαλείας» μετά το πρόγραμμα.

Από ελληνικής πλευράς, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM