Σεισμός

Τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης - θεσμών ενόψει του Eurogroup

Τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης - θεσμών ενόψει του Eurogroup Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τηλεδιάσκεψη της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενόψει του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Ιουνίου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η «Έκθεση Συμμόρφωση» για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, που συντάσσουν οι επικεφαλής των κλιμακίων για να παραδώσουν στο Eurogroup.

Στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη, βρίσκονται οι υπουργοί που χειρίζονται τα «αγκάθια» της τέταρτης αξιολόγησης.

Ειδικότερα, από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πειβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Κατά την προσεχή συνάντησή τους, την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να συμφωνήσουν για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα αρωγής.

Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί κάλεσε το Eurogroup να λάβει «οπωσδήποτε» μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στη σύνοδο της Πέμπτης.

«Οι υπουργοί Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλουν οπωσδήποτε την Πέμπτη να αποφασίσουν ένα πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τα οποία να είναι σημαντικά», υπογράμμισε ο Μοσκοβισί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Public Senat.

Οικονομία
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM