Bild: Ελαφρύνσεις και «μαξιλάρι» δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα - Τι προβλέπει το σχέδιο του Eurogroup

Bild: Ελαφρύνσεις και «μαξιλάρι» δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα - Τι προβλέπει το σχέδιο του Eurogroup Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν ελαφρύνσεις χρέους και ένα «μαξιλάρι» δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη «Bild», η οποία επικαλείται εμπιστευτικό έγγραφο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή της.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

- Τα παλαιά δάνεια από τον προσωρινό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM) θα παραταθούν κατά τουλάχιστον τρία χρόνια και τα επιτόκια αυτών των δανείων θα μειωθούν.

- Η Ελλάδα θα λάβει περί τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ελληνικά ομόλογα. Ως αντιστάθμισμα θα συνεχιστεί ο ενισχυμένος έλεγχος της εφαρμογής των συμφωνηθεισών με την ελληνική κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων, ο οποίος όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ισοδυναμεί με επιβολή κυρώσεων, όπως έλεγαν κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει η γερμανική συντηρητική εφημερίδα.

- Επίσης, η Ελλάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει δάνεια κατά την περίοδο, μετά το τρίτο σχέδιο διάσωσης, δηλαδή 15 δισ. ευρώ από το εκπνέον πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), τα οποία θα εγγυηθούν την φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM