Η μεταχειρισμένη Hermes που έσπασε ρεκόρ και πουλήθηκε πιο ακριβά από διαμέρισμα

Η μεταχειρισμένη Hermes που έσπασε ρεκόρ και πουλήθηκε πιο ακριβά από διαμέρισμα Facebook Twitter
5

Άλλοι επενδύουν σε ακίνητα, και άλλοι με τα ίδια λεφτά επενδύουν σε τσάντες. Και κάποιος πλήρωσε Για περίπου 185.000 ευρώ για μια μεταχειρισμένη τσάντα Birkin του οίκου Hermes, ένα νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ για την ακριβότερη τσάντα που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Η τσάντα Himalayan Birkin του 2008, με κούμπωμα από λευκόχρυσο διακοσμημένο με διαμάντια 18 καρατίων, ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις πώλησης, που κυμαίνονταν μεταξύ 100.000- 150.000 λιρών (113.700- 170.500 ευρώ).

Το ρεκόρ πώλησης τσάντας σε δημοπρασία -επίσης μια Birkin του οίκου Hermes- σημειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 2017 και είναι 380.000 δολάρια. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie's είναι «αναμφίβολα η ακριβότερη τσάντα στον κόσμο».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Himalayan Birkin βγαίνει σε δημοπρασία στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο Matthew Rubinger, διευθυντής του οίκου Christie's. 

Η μεταχειρισμένη Hermes που έσπασε ρεκόρ και πουλήθηκε πιο ακριβά από διαμέρισμα Facebook Twitter

Η ηλικίας δέκα ετών τσάντα από δέρμα κροκόδειλου ήταν σε «κατάσταση δευτέρου επιπέδου» χωρίς κάποια εμφανή σημάδια φθοράς. Η διάμετρός της είναι 30 εκατοστά, δηλαδή είναι μικρότερη από την πρωτότυπη τσάντα Birkin.

Oι τσάντες Himalaya Birkins παίρνουν το όνομά τους από το χρώμα τους, το οποίο κυμαίνεται από  γκρι έως λευκό, επειδή μοιάζει με την οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Στην ίδια δημοπρασία, πουλήθηκε και μια μπλε εκδοχή της ίδιας τσάντας, αλλά από το 2006, για 100.000 λίρες (περίπου 113.600 ευρώ). 

Ανάμεσα στις διάσημες που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς κρατώντας μια Himalaya Birkin είναι οι Κιμ Καρντάσιαν, Βικτόρια Μπέκαμ και Σελίν Ντιόν, ενώ άλλου τύπου τσάντα Birkin στη συλλογή τους διαθέτουν και οι Μαράια Κάρεϊ, Ταμάρα Έκλεστοουν και Κλόι Καρντάσιαν.

Η τιμή για μια καινούργια τσάντα Birkin μπορεί να ξεκινά από περίπου 8.000 ευρώ, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να αποκτηθεί, αφού ως γνωστόν υπάρχει μια μακρά λίστα αναμονής. 

Victoria Beckham appreciation post. A Birkin pioneer ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Birkin (@hermesbirkin) στις

Kim & this Himalayan ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Birkin (@hermesbirkin) στις


Ο γαλλικός οίκος μόδας Hermes σχεδίασε την συγκεκριμένη τσάντα το 1981, η οποία και πήρε το όνομά της από την τραγουδίστρια και ηθοποιό Jane Birkin.

Η καλλιτέχνης είχε συναντήσει τον επικεφαλής του οίκου Hermes σε μια πτήση από το Παρίσι προς το Λονδίνο και εκείνος είχε προσφερθεί να σχεδιάσει μια τσάντα με το όνομά της. Όπως είπε η ίδια, ένιωσε κολακευμένη «μέχρι θανάτου» και του απάντησε «Ναι, ναι, ναι!».

Σύμφωνα με τον διάσημο οίκο μόδας οι τσάντες Birkin είναι εξαιρετικά σπάνιες, αφού μόνο μία ή δύο κατασκευάζονται κάθε χρόνο λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας βαφής του δέρματος.

Με πληροφορίες από BBC

Οικονομία
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Σε σχέση με τα λεφτά που διαθέτουν, το κόστος είναι μηδαμινό στην πραγματικότητα... λες και δουλεύουν οι ίδιοι!Ωστόσο ανεκτίμητη αξία έχει η ζωή των κροκόδειλων που σκοτώνονται για ένα τίποτα. Για πολλά τίποτα μάλλον αφού υπάρχει μεγάλη ουρά αναμονής. Να σκοτώνουμε για να φάμε... έχει μια λογική αλλά για μια τσάντα; Σιγά την τσάντα δηλαδή.
Να δουλέψουν με τους μισθούς που οι ίδιοι είναι σε θέση να διαμορφώσουν για τους υπολοίπους; Την αξία του χρήματος την ξέρουν πολύ καλά, όπως κι αυτής της τσάντας: είναι συμβολικά στην ουσία, αλλά η εξουσία που ασκούν είναι πραγματική και μπροστά στα χρήματα η συντριπτική πλειοψηφία σκύβει το κεφαλάκι της. Η ζωή του κροκόδειλου και όλων των ζωντανών που χάνονται για το τίποτα, από την άλλη,έχουν πραγματικό κόστος στο οικοσύστημα, είναι ανεκτίμητη και δεν πάει χεράκι-χεράκι με τα χρήματα μιας και είναι ανεξάρτητη και πραγματική.Τα χρήματα και ο όποιος τρόπος θέλουμε εμείς οι άνθρωποι για τις δοσοληψίες μας και τα όσα παιχνίδια παίζουμε αναμεταξύ μας, δεν είναι συμφωνηθέντα ως προς τα άλλα είδη. Είναι σαφές ότι μας βλάπτουν εμάς τους ίδιους. Όσο πλούσιος κι αν είσαι, ο αέρας είναι κοινός δηλαδή! Αλλά ψιλά γράμματα. Τουλάχιστον παλιά, αυτός που είχε την εξουσία, ήταν και κάπως χρήσιμος. Ο τωρινός πλούσιος είναι απλά διακοσμητικός κι επικίνδυνος.