Υποχώρησε κάτω από τα 10 δισ. ευρώ η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

Υποχώρησε κάτω από τα 10 δισ. ευρώ η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA Facebook Twitter
0

Κάτω από τα 10 δισ. ευρώ υποχώρησε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), τον Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA περιορίστηκε στα 9,6 δισ. ευρώ στο τέλος Μαίου, από 10,2 δισ.ευρω που ήταν πριν από ένα μήνα.

Αντιστοίχως, ο δανεισμός των πιστωτικών ιδρυμάτων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μειώθηκε οριακά στα 11,3 δισ. ευρώ από 11,4 δισ. ευρώ.

Συνολικά η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα, η οποία περιλαμβάνει αθροιστικά την χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και τον ELA, μειώθηκε στο τέλος Μαΐου στα 20,9 δισ. ευρώ από 21.6 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM