Τις 130.000 έφτασαν το 2017 οι αποποιήσεις κληρονομιάς - Ο ρόλος του ΕΝΦΙΑ

Τις 130.000 έφτασαν το 2017 οι αποποιήσεις κληρονομιάς - Ο ρόλος του ΕΝΦΙΑ Facebook Twitter
1

Ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι αναγκάζονται να αποποιούνται κληρονομιές, ειδικά όταν αυτές σχετίζονται με ακίνητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι φορολογούμενοι δεν προχωρούν στην αποποίηση κληρονομιών λόγω χρεών του κληροδότη πλέον αλλά παγιώνεται μια κατάσταση αποποιήσεων ακινήτων για να ξεφύγουν οι κληρονόμοι από τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο κληρονομιάς, τα τεκμήρια και τη συντήρησή τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το 2017 οι αποποιήσεις έφθασαν τις 130.000. Το νούμερο αυτό είναι εντυπωσιακό καθώς είναι περίπου τριπλάσιο συγκριτικά με τις αποποιήσεις του 2016 (54.422) και αυξημένο κατά 333% συγκριτικά με το 2013.

Έτσι το Δημόσιο γίνεται ο μεγαλύτερος κληρονόμος μιας περιουσίας που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. Και αυτό καθώς είναι άγνωστο το τι γίνονται τα ακίνητα αυτά καθώς τα προγράμματα πλειστηριασμών του Δημοσίου είναι περιορισμένα.

Για παράδειγμα το διάστημα αυτό έχουν αναγγελθεί προγράμματα πλειστηριασμών για 3 ακίνητα ενώ το προηγούμενο 15νθήμερο είχαν βγει στον πλειστηριασμό 15 ακίνητα (είχαν κηρυχθεί άγονοι).

Επίσης άγνωστο είναι το απόθεμα των ακινήτων που έχει περιέλθει στο Δημόσιο από κατασχέσεις ή εκχωρήσεις ακινήτων.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Επειδη ειναι πασιφανες πως τοσα ακινητα απλα θα σαπισουν λογω τις ανικανοτητας του Δημοσιου, μηπως καποιος φωστηρας να σκεφτοταν να ριξει πχ τους παραλογους φορους κληρονομιας;