Τεράστιες αποκλίσεις στα εισοδήματα πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα

Τεράστιες αποκλίσεις στα εισοδήματα πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα Facebook Twitter
SOOC
2

Τεράστιες αποκλίσεις καταδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat στο εισοδηματικό χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση της Eurostat, το 20% του ελληνικού πληθυσμού που απολαμβάνει τα υψηλότερα εισοδήματα, κερδίζει κατά μέσο όρο 6,6 φορές περισσότερα χρήματα ετησίως από το φτωχότερο 20% (στοιχεία 2016).

Στις μισθολογικές αποκλίσεις εντός Ευρώπης, η χώρα μας βρίσκεται στην τέταρτη θέση μαζί με την Ισπανία.

Πρώτη είναι η Βουλγαρία, όπου το πιο εύπορο 20% απολαμβάνει 8,2 φορές μεγαλύτερα εισοδήματα από το φτωχότερο πέμπτο.

Ακολουθούν η Λιθουανία (7,1) και η Ρουμανία (7 φορές).

Το εισοδηματικό χάσμα αυξήθηκε αισθητά στην χώρα μας, κατά την περίοδο της κρίσης.

Ενδεικτικό είναι πως το 2008 το φτωχότερο 20% συγκέντρωνε 5,9 φορές χαμηλότερες αποδοχές από το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού.

Από το 2012 και μετά, η αναλογία κυμαίνεται μεταξύ 6,5 και 6,6 καταδεικνύοντας την στασιμότητα στις διαφορές της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.

Για το ίδιο έτος, οι μικρότερες ανισότητες καταγράφηκαν στην Τσεχία, όπου το πιο εύπορο 20% κέρδισε «μόλις» 3,5 φορές περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με το φτωχότερο.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
αποκλίσεις στα εισοδήματα πλουσίων και φτωχών Πηγή: www.lifo.grΑπο μόνο του σαν στοιχείο δεν λέει και πολλά.Ειμαι σίγουρος πχ ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αποκλιση στην Νότια Κορέα παρα στην Βόρεια ή στην Ρουάντα δεν έχουν καθόλου αποκλιση.