Στη μαύρη λίστα των φορολογικών «παραδείσων» οι Μπαχάμες και οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι

Στη μαύρη λίστα των φορολογικών «παραδείσων» οι Μπαχάμες και οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι Facebook Twitter
0

Οι Μπαχάμες, οι αμερικανικές Παρθένες Νήσοι και ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, προστέθηκαν σήμερα στην μαύρη λίστα της ΕΕ με τους «φορολογικούς παραδείσους». 

Κατά την τακτική μηνιαία συνεδρίαση τους, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν επίσης τους να αφαιρέσουν το Μπαχρέιν, τις Νήσους Μάρσαλ και την Αγία Λουκία από την ίδια λίστα, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα δημοσιεύματα του Reuters.


Ο κατάλογος, που στόχο έχει να αποθαρρύνει τη χρήση εικονικών εταιριών στο εξωτερικό, περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή εννέα «παραδείσους».

Πλην των νέων προσθηκών, στην λίστα βρίσκονται η Αμερικανική Σαμόα, το Γκουάμ, η Ναμίμπια, το Παλάου, η Σαμόα και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.


Οι υπουργοί αποφάσισαν επίσης σήμερα να προσθέσουν την Αγκίλα, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τη Ντονίμικα και την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα στη λεγόμενη «γκρίζα» λίστα περιοχών που δεν σέβονται τα ευρωπαϊκά πρότυπα κατά της φοροαποφυγής, αλλά έχουν δεσμευθεί να αλλάξουν τους κανόνες και τις πρακτικές τους.


Η μαύρη λίστα καταρτίστηκε τον Δεκέμβριο.

Στα νησιά της Καραϊβικής που επλήγησαν πέρυσι από τυφώνες δόθηκε περισσότερος χρόνος να προσαρμόσουν τις φορολογικές τους πρακτικές στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM