Οι 14 πολύ γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες που χάνουν την περιουσία τους

Οι 14 πολύ γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες που χάνουν την περιουσία τους Facebook Twitter
0

Οι ελληνικές τράπεζες βάζουν στο στόχαστρο τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία πολύ γνωστών και μεγάλων επιχειρηματιών που πτώχευσαν, χρωστούν ή έκλεισαν τις εταιρίες του με χρέη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως στο στόχαστρο μπαίνουν εκτός από τα ακίνητα ακόμη και έργα τέχνης προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες απώλειες.

Οι 14 ιδιοκτήτες υπερδανεισμένων και πτωχευμένων επιχειρήσεων, που αναμένεται άμεσα να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, είναι οι εξής:

1. Ιmako - Πέτρος Κωστόπουλος. Η επιχείρηση έχει κλείσει και τα προσωπικά ακίνητα του επιχειρηματία σε Φιλοθέη και Μύκονο μεταβιβάστηκαν στις τράπεζες έναντι των χρεών της εταιρείας.

2. Λεμονής -Καλογήρου. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία έκδοσης δικαστικής απόφασης για τη μεταβίβαση της επιχείρησης σε στρατηγικό επενδυτή και διατηρούνται οι θέσεις εργασίας. Τα προσωπικά ακίνητα της οικογένειας σε Ηρώδου Αττικού και Σαρωνίδα θα μεταβιβαστούν στην τράπεζα, ενώ θα συνεχιστούν οι δικαστικές ενέργειες για ακίνητα σε Πολιτεία και Βυτίνα Αρκαδίας.

3. Δάβαρης - Hyundai Hellas. Η επιχείρηση μεταβιβάστηκε σε στρατηγικό επενδυτή μέσω του προπτωχευτικού νόμου και διατηρούνται οι θέσεις εργασίας. Τα προσωπικά ακίνητα των φορέων σε διάφορες περιοχές (Μύκονο, Ρόδο, Πάρο, Σύρο, Κύθνο, Αράχοβα, Αθήνα) θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες.

4. Εκδόσεις Λυμπέρη. Η επιχείρηση έκλεισε καιη  τράπεζα συνεχίζει τους πλειστηριασμός για το προσωπικό ακίνητο του βασικού μετόχου στην Πολιτεία.

5. Μηχανική Κατασκευαστική. Η τράπεζα πραγματοποιεί δικαστικές ενέργειες για την εκποίηση έργων τέχνης (πίνακες, γλυπτά) ιδιοκτησίας του βασικού μετόχου της Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. 

6. Γλου - Εταιρεία ενδυμάτων. Η επιχείρηση έκλεισε και η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για την εκποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας των φορέων.

7. Ατλάντικ - Σουπερμάρκετ. Η επιχείρηση έκλεισε, ενώ η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό προσωπικών ακινήτων.

8. Καρδασιλάρης - Ξηροί καρποί. Η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό προσωπικών ακινήτων.

9. Βαλαβάνης (μεγάλος κατασκευαστής στα νότια προάστια). Η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό εταιρικών και προσωπικών ακινήτων.

10. Ξενοδοχείο «Πεντελικόν» - Χαράλαμπος Βαρδής. Η επιχείρηση έκλεισε και το ξενοδοχείο μεταβιβάστηκε σε νέο ιδιοκτήτη, έτσι η τράπεζα συνεχίζει τις ενέργειες για τον πλειστηριασμό του ακινήτου ιδιοκτησίας των φορέων στην Κηφισιά.

11. Αλφα Γκρίσιν. Οι τράπεζες προχωρούν σε ειδική διαχείριση για την εκποίηση της επιχείρησης αλλά και προσωπικών ακινήτων των φορέων.

12. ΔΟΛ. Η εταιρεία μεταβιβάστηκε σε νέο ιδιοκτήτη και η τράπεζα συνεχίζει με τη διενέργεια πλειστηριασμού ατομικών ή οικογενειακών ακινήτων ιδιοκτησίας του πρώην μετόχου.

13. Μoda Bagno. Η επιχείρηση λειτουργεί, ωστόσο η τράπεζα κινήθηκε δικαστικά εισπράττοντας 3 εκατ. ευρώ μετρητά για μερική αποπληρωμή δανείων. Διασφάλισε επιπλέον εξασφαλίσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπερκαλύπτοντας το υπόλοιπο του δανεισμού που εξυπηρετείται πλέον κανονικά.

14. Euromedica - Θωμάς Λιακουνάκος. Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συναλλαγή μεταβίβασης των δανείων της επιχείρησης από τρεις τράπεζες σε fund του εξωτερικού, με σημαντική έκπτωση έναντι της οφειλής. Η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM