Bloomberg: Στις πιο «μίζερες» οικονομίες του πλανήτη η ελληνική

Bloomberg: Στις πιο «μίζερες» οικονομίες του πλανήτη η ελληνική Facebook Twitter
4

Στις χώρες του κόσμου με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για το 2018, συμπεριλαμβάνεται - όπως μάλλον αναμενόταν- και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg, η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση επί συνόλου 66 χωρών στον δείκτη Misery Index.

Ο δείκτης του Bloomberg βασίζεται και διαμορφώνεται στην γενική αντίληψη ότι ο συνδυασμός χαμηλού πληθωρισμού και χαμηλής ανεργίας περιγράφουν συνήθως το πόσο καλά νιώθουν οι κάτοικοι της κάθε χώρας με την οικονομία της.

Το Bloomberg καταλήγει στο συμπέρασμα πως η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία φέτος είναι οι αυξανόμενες τιμές, και όχι τόσο η ανεργία. Η χώρα μας πάντως φαίνεται να χάνει μια ακόμη θέση σε σχέση με την περασμένη χρονιά που ήταν 6η.

Bloomberg: Στις πιο «μίζερες» οικονομίες του πλανήτη η ελληνική Facebook Twitter

Ειδικότερα, το 2017 η Ελλάδα κατείχε την έκτη θέση ως η πιο «μίζερη οικονομία του κόσμου», ενώ για το 2018 οι προβλέψεις του δείκτη την τοποθετούν ακόμη πιο χαμηλά, στην πέμπτη θέση.

Την πρωτιά εξακολουθεί να έχει η Βενεζουέλα η οποία είναι η πιο δυστυχισμένη χώρα του κόσμου ενώ η πλέον ευτυχής είναι η Ταϊλάνδη.

Στη δεύτερη θέση είναι η Ν. Αφρική και ακολουθούν Αργεντινή και Αίγυπτος, πριν την Ελλάδα.

Οικονομία
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM