Παρότι η κυβέρνηση δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι η δόση των 31,5 δις θα πάει για την ανακεφαλαίοποίηση των τραπεζών ενώ ένα σημαντικό μέρος θα πέσει την εσωτερική αγορά ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας, το περιοδικό Spiegel έχει διαφορετικές πληροφορίες για την πορεία των χρημάτων. Σύμφωνα με το περιοδικό που επικαλείται πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, τα 31,5 δις θα μπουν σε έναν ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό για να πληρώνονται οι δανειστές επομένως η Αθήνα δεν θα μπορεί να δαπανά χρήματα.

 

Σύμφωνα με την www.dw.de κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρεουν ότι η Μέρκελ προκρίνει αυτή τη λύση και επομένως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτό το λογαριασμό. Οι καταβαλλόμενοι πόροι θα προορίζονται πρωτίστως για την αποπληρωμή των δανείων, δηλαδή των τόκων και των χρεολυσίων και επομένως τα χρηματοδοτικά κενά που θα προκύπτουν, θα καλύπτονται από την ελληνική κυβέρνηση.

 

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η ιδέα, υποστηρίζεται και από τη Γαλλία με στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και ταυτόχρονα να συνεχιστούν οι πιέσεις προς την Αθήνα για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.