Spiegel: «Η δόση θα δεσμευτεί για να πληρωθούν οι δανειστές»

Spiegel: «Η δόση θα δεσμευτεί για να πληρωθούν οι δανειστές» Facebook Twitter
3

Παρότι η κυβέρνηση δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι η δόση των 31,5 δις θα πάει για την ανακεφαλαίοποίηση των τραπεζών ενώ ένα σημαντικό μέρος θα πέσει την εσωτερική αγορά ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας, το περιοδικό Spiegel έχει διαφορετικές πληροφορίες για την πορεία των χρημάτων. Σύμφωνα με το περιοδικό που επικαλείται πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, τα 31,5 δις θα μπουν σε έναν ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό για να πληρώνονται οι δανειστές επομένως η Αθήνα δεν θα μπορεί να δαπανά χρήματα.

 

Σύμφωνα με την www.dw.de κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρεουν ότι η Μέρκελ προκρίνει αυτή τη λύση και επομένως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτό το λογαριασμό. Οι καταβαλλόμενοι πόροι θα προορίζονται πρωτίστως για την αποπληρωμή των δανείων, δηλαδή των τόκων και των χρεολυσίων και επομένως τα χρηματοδοτικά κενά που θα προκύπτουν, θα καλύπτονται από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η ιδέα, υποστηρίζεται και από τη Γαλλία με στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και ταυτόχρονα να συνεχιστούν οι πιέσεις προς την Αθήνα για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM