Αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Facebook Twitter
0

Εκ νέου από την 1η Φεβρουαρίου πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν εντός του Φεβρουαρίου 2017 και έκτοτε δεν έχουν τροποποιηθεί, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν είτε απευθείας από τους δικαιούχους μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΑ, είτε μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων ή μέσω των Κέντρων Κοινότητας του τόπου διαμονής τους. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τα ΚΕΠ.

Στους δικαιούχους έχει ήδη αποσταλεί από τις 17 Ιανουαρίου 2018 σχετικό γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση τους, ενημερώνοντας τους ότι μπορούν: είτε να τροποποιήσουν την εγκεκριμένη αίτηση πριν την 1η Φεβρουαρίου 2018, είτε, μετά την ανάκληση της εγκριτικής απόφασης, να υποβάλλουν νέα αίτηση.

Από τις 142.087 αιτήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν τον πρώτο μήνα εφαρμογής του Προγράμματος, 60.000 αιτήσεις δεν είχαν τροποποιηθεί. Μετά την αποστολή των γραπτών μηνυμάτων, έχουν ήδη τροποποιηθεί εντός της τελευταίας εβδομάδας 15.000 αιτήσεις. Συνεπώς απομένουν 45.000 αιτήσεις οι οποίες δεν έχουν μέχρι σήμερα τροποποιηθεί.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM