Το ΥΠΟΙΚ «αδειάζει» την Αντωνοπούλου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις

Το ΥΠΟΙΚ «αδειάζει» την Αντωνοπούλου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Οικονομικών κρατάει αποστάσεις από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία προανήγγειλε ότι οι φόροι θα μπορούν να εξοφλούνται έως και σε 12 δόσεις.

Ειδικότερα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».


Όπως προσθέτουν, «το υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η κ. Αντωνοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις. Όπως είπε, για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη, η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ