Η τρίτη αξιολόγηση θα βρεθεί στο επίκεντρο του Eurogroup - Τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν

Η τρίτη αξιολόγηση θα βρεθεί στο επίκεντρο του Eurogroup - Τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν Facebook Twitter
0

Τα ηνία για το ελληνικό πρόγραμμα αναλαμβάνει το Eurogroup που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Το αυριανό Eurogroup θα είναι η πρώτη συνεδρίαση ύστερα από οκτώ χρόνια χωρίς τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν επισήμως από τον επίτροπο Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και των διαπραγματεύσεων που έγιναν μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Στο Eurogroup θα συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναμένεται να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα

Τα ζητήματα που εκκρεμούν είναι ο συνδικαλιστικός νόμος, η πώληση λιγνιτικών μονάδων, οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων χρεών, οι αλλαγές στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οι ιδιωτικοποιήσεις και βασικά στοιχεία για το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2018 που θα έρθει στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση και των 95 προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και η ψήφιση του προυπολογισμού του 2018 είναι προυποθέσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που αναμένεται να επιτευχθεί στα μέσα Ιανουαρίου.

Στις 9 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλες τις χώρες-μέλη και το περιεχόμενο της έκθεσης θα δείξει αν θα υπάρξει ανάπτυξη της τάξεως του 1,8%, όπως προβλέπει η ελληνική πλευρά, αλλά και η υπέρβαση του στόχου (1,75% του ΑΕΠ) για πρωτογενές πλεόνασμα.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM