Τσακαλώτος: Είμαστε σε καλό δρόμο - Nα κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι σοβαρές συζητήσεις

Τσακαλώτος: Είμαστε σε καλό δρόμο - Nα κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι σοβαρές συζητήσεις Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

«Είμαστε σε καλό δρόμο, να κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι σοβαρές συζητήσεις, να διευκρινιστεί τι θα πάρουμε για το χρέος και ποια θα είναι η φύση της εξόδου», δήλωσε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Το βλέπουμε τις τελευταίες μέρες που πέφτουν οι τιμές των ομολόγων μας και αυξάνεται η ζήτηση τους», πρόσθεσε o υπουργός Οικονομικών από την Πρέβεζα, όπου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, είχε συναντήσεις με φορείς.

Ακόμη, σημείωσε ότι «σε μία περίοδο ύφεσης και αβεβαιότητας, που πολλοί δεν ξέρουν το αύριο, δεν ήταν εύκολο να γίνουν επενδύσεις ή να πάρουν πρωτοβουλίες». Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για σοβαρές συζητήσεις.


«Και αυτό θα δώσει ώθηση στο ολοκληρωμένο μας σχέδιο, που δεν είναι απλά να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά μια έξοδο με πιο ισχυρή οικονομία, μία αναπτυξιακή πολιτική που έχει και βάθος και εύρος, που βασίζεται σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο», συνέχισε.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «κυνικούς» τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «η κυνικότητα ήταν για 40 χρόνια να μην κάνεις τίποτα για τη φοροδιαφυγή».


Αναφερόμενος στη «μεσαία τάξη», είπε πως «ξέρουμε ότι έχουμε ζορίσει έναν κόσμο, δεν είναι όλοι που έχουμε ζορίσει, υπάρχουν πάρα πολλοί αυτοαπασχολούμενοι που πληρώνουν λιγότερες εισφορές, ίσως η πλειοψηφία από πέρυσι». Συμπλήρωσε ότι «στο μεσοπρόθεσμο υπάρχουν 3,5 δισ. ευρώ μειώσεις φόρων για τα επόμενα 5 χρόνια και νομίζουμε ότι καταλαβαίνουμε πως καθώς έρχεται η ανάπτυξη θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και αυτά τα στρώματα όλο και περισσότερο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM