Τον κίνδυνο να περιπέσει η μεσαία τάξη της Ελλάδας σε κατάσταση ανέχειας, επισήμανε με μελανά χρώματα ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Τόνισε, δε, πως οι πολιτικές λιτότητας είναι αυτές που ευθύνονται γι' αυτή τη δραματική εξέλιξη. Επιπλέον, επισήμανε πως το κοινωνικό μέρισμα που η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει στους αδύναμους, προέρχεται από φόρους, ενώ θα ήταν καλύτερο να είχε προέλθει από την ανάπτυξη. 

 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί αυτό η μεσαία τάξη θα μειώνεται και θα μπαίνει στα όρια της φτώχειας. Ο κ. Λιαρκόβας τόνισε ότι «για να έχουμε βιώσιμη κοινωνική πολιτική θα πρέπει να προκύπτουν όλα αυτά από την ανάπτυξη, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να δίνουμε ως χώρα και να ενισχύουμε τους πραγματικά αδύναμους» και πρόσθεσε ότι τα χρόνια των μνημονίων επιδεινώθηκε η θέση των εισοδηματικά αδύναμων.

 

«Η βοήθεια που τους δίνεται πρέπει να είναι μόνιμη και όχι συγκυριακή», σημείωσε ακόμα.

 

Ο κ. Λιαργκόβας επανέλαβε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα ανοίξουν οι κάνουλες. Οι συνθήκες θα βελτιωθούν σταδιακά» και πρόσθεσε ότι «η λιτότητα θα συνεχίσει να υπάρχει».

 

«Πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθούν τα εισοδήματα», υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε οι συνθήκες να γίνουν φιλικές για τους επενδυτές. Έτσι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και μετά θα αυξηθούν και οι μισθοί»

 

Σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα την Δευτέρα αναμένεται η τριμηνιαία έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

 

Είπε ότι το θετικό είναι ότι βαδίζουμε σε ένα δρόμο ανάκαμψης και ότι εφόσον τελειώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε στις αγορές. Υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό πρέπει να είναι μόνιμο.

 

Παράλληλα, σημείωσε ότι και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα η επιτήρηση θα συνεχίσει να υπάρχει και τόνισε ότι η Ελλάδα θα έχει περισσότερη επιτήρηση σε σχέση με άλλες χώρες για εμείς χρωστάμε 180% του ΑΕΠ, όπως ανέφερε.

 

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr