Παραιτήθηκε ο ανώτερος γενικός διευθυντής της Πειραιώς

Παραιτήθηκε ο ανώτερος γενικός διευθυντής της Πειραιώς Facebook Twitter
0

Την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους, υπέβαλε ο ανώτερος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, Σπύρος Παπασπύρου, επικεφαλής του Non Core Business and Restructuring Portfolio.

Ο κ. Παπασπύρου αποχωρεί μετά από 14 χρόνια στην Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας διατελέσει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Τραπεζών.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τον κ. Παπασπύρου για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και την προσφορά του στον Όμιλο από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε και του εύχεται καλή επιτυχία στις μελλοντικές επαγγελματικές κινήσεις του.

Ο κ. Παπασπύρου, ο οποίος ως Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς είναι και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΕΤ και είχε τεθεί επίσης επικεφαλής στο διατραπεζικό Forum Διαχείρισης Προβληματικών Δανείων που έχει συστήσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, είναι στέλεχος με μακρά εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Από το 1986 έως το 1991 εργάστηκε στη Citibank σε διευθυντικές θέσεις στον τομέα των πιστωτικών καρτών και από το 1991 έως το 1996 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Interfinance/Interamerican Cards στον Όμιλο Interamerican. Την περίοδο 1996-1998 συνεργάστηκε με τον Όμιλο Μαρινόπουλου για την ανάπτυξη τραπεζικών υπηρεσιών και προγραμμάτων πιστότητας. Από το 1998 έως το 2002 εργάστηκε στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Ε.Α.Δ.Ο και Εμπορικός Διευθυντής του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Το 2002 ανέλαβε τα καθήκοντά του στην EFG Eurobank Ergasias ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής. Το 2004 εντάχθηκε στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Η αποχώρηση του κ. Παπασπύρου εντάσσεται στη γενική αναδιάρθρωση του οργανογράμματος της Τράπεζας Πειραιώς και ακολουθεί την πρόσφατη αποχώρηση του κ. Κώστα Γεωργίου, μέχρι πρότινος Γενικού Διευθυντή με αρμοδιότητα τη Διοικητική Υποστήριξη του Ομίλου (Ανθρώπινο Δυναμικό, Τεχνικά Έργα και Διοικητική Υποστήριξη, Marketing και Επικοινωνία).

Όπως έχει γράψει το Capital.gr, στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς αναμένονται σαρωτικές ανακατατάξεις, καθώς η διοίκηση επιδιώκει εκ βάθρων ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδίου πλήρους ανανέωσης του μοντέλου λειτουργίας της Τράπεζας. Οι ευρείες αλλαγές που κυοφορούνται αγγίζουν κρίσιμες γενικές διευθύνσεις και τα αρμόδια στελέχη φαίνεται να έχουν ενημερωθεί σχετικά. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές, όπως γράφαμε, αφορούν νευραλγικούς τομείς όπως αυτός των επιχειρήσεων (Σπ. Παπασπύρου), της διαχείρισης κινδύνων, της λιανικής τραπεζικής, του ανθρώπινου δυναμικού και των εργασιών του Ομίλου (Κ. Γεωργίου).

Η επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς:

Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Σπύρος Παπασπύρου επικεφαλής του Non Core Business and Restructuring Portfolio.

Ο κ. Παπασπύρου αποχωρεί μετά από 14 χρόνια στην Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Τραπεζών.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ευχαριστεί τον κ. Παπασπύρου για την μέχρι σήμερα συνεργασία και την προσφορά του στον 'Όμιλο από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε και του εύχεται καλή επιτυχία στις μελλοντικές επαγγελματικές του κινήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ capital.gr

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM