Η Ελβετία έχει την πιο ανταγωνιστική οικονομία στον κόσμο

Η Ελβετία έχει την πιο ανταγωνιστική οικονομία στον κόσμο Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του παγκόσμιου δείκτη ανταγωνιστικότητας των χωρών, η Ελβετία καταλαμβάνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την κρίση χρέους, στην πρώτη πεντάδα υπάρχουν ακόμα τρεις ευρωπαϊκές οικονομίες όπου η Φινλανδία, η Σουηδία και η Ολλανδία, καταλαμβάνουν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η ανταγωνιστικότητά της στην κατηγορία της μακρό-οικονομίας κατατάσσεται στην 144η και τελευταία θέση της σχετικής λίστας.

Η περίπτωση των ΗΠΑ φαίνεται να είναι αρκετά ανησυχητική καθώς η ανταγωνιστικότητα της πιο καινοτόμου χώρας στον κόσμο υποχώρησε στην έβδομη θέση. Κατά την άποψη των αναλυτών, για να καταφέρει η Αμερική, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος θα πρέπει να επενδύσει στην παιδεία και στην καινοτομία κοιτώντας μακροπρόθεσμα. Σημαντικός παράγοντας φαίνεται να είναι και οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά αυτό δεν εξηγεί εξολοκλήρου την υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας.

Τέλος, στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται οι αφρικανικές χώρες.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια