Σεισμός

ΕΣΕΕ: Οι περιοχές της Αθήνας με τις περισσότερες κλειστές επιχειρήσεις

ΕΣΕΕ: Οι περιοχές της Αθήνας με τις περισσότερες κλειστές επιχειρήσεις Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Στασιμότητα στα ποσοστά των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικές εμπορικές αγορές της Αθήνας, με βελτίωση στις περιοχές μέσου και υψηλού εισοδήματος και επιδείνωση σε περιοχές χαμηλού εισοδήματος, διαπιστώνει η ΕΣΕΕ για τους πρώτους μήνες του 2017, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της, Βασίλη Κορκίδη στην αυστριακή τηλεόραση.

Το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων διαμορφώθηκε στο 28%, σημειώνοντας οριακή αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας, ανακόπτοντας την πτωτική τάση που παρατηρήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2016, και επανήλθε στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2015.

Ειδικότερα, το «εμπορικό τρίγωνο» στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων συγκριτικά με τις υπόλοιπες εμπορικές ζώνες (23%) - ποσοστό που αυξήθηκε ελαφρά από το 2016 οπότε ήταν 21%.

Ακολουθεί η περιοχή του Κολωνακίου με σταθερό ποσοστό (25%) σε σύγκριση με την προηγούμενη καταγραφή.

Σε χειρότερη θέση βρίσκονται η ζώνη των Εξαρχείων με 35% καθώς οι κεντρικές οδικές αρτηρίες (Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας) με 33%, που εμφάνισαν ωστόσο μικρή βελτίωση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Οικονομία
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM