Πωλείται το ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα

Πωλείται το ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα Facebook Twitter
2

Στην πώληση του ξενοδοχείου «King George» στην Πλατεία Συντάγματος αποφάσισε να προχωρήσει η τράπεζα Eurobank.


Η τράπεζα ανακοίνωσε μέσω καταχώρησης σε εφημερίδα την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου στο οποίο λειτουργεί σήμερα το 5 αστέρων ξενοδοχείο.

Το ακίνητο που στεγάζει το King George Palace στην πλατεία Συντάγματος από το 1930, έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ περίπου και αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, 8 ορόφους και δώμα ενώ διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια.


Σήμερα τη διαχείριση του King George έχει η εταιρεία Λάμψα Α.Ε. (Μεγάλη Βρετανία), συμφερόντων Λασκαρίδη, η οποία έχει μισθώσει και το ακίνητο.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, η διαγωνιστική διαδικασία ξεκινά με μη δεσμευτική για τους επενδυτές εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενώ μη δεσμευτική είναι και η διαδικασία για την τράπεζα: Η Eurobank δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει την διαδικασία ή να πωλήσει το ακίνητο σε οποιονδήποτε από τους ενδιαφερόμενους και επιφυλάσσει σε αυτήν το δικαίωμα να πωλεί ή να διαθέτει και εκμεταλλεύεται το παραπάνω ακίνητο με οποιονδήποτε τρόπο οποτεδήποτε, σε οποιονδήποτε και με οποιουσδήποτε όρους.

Σημειωτέον ότι με βάση τα στοιχεία της Λαμψα, για το 2016 η «Μεγάλη Βρετανία» και το King George παρουσίασαν αυξημένες πληρότητες 68,4% (έναντι 66% το 2015) και οριακή μείωση στη μέση τιμή ανά δωμάτιο στα 259 ευρώ (έναντι 261 ευρώ το 2015). Το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο αυξήθηκε κατά 2,14%. Το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη οικονομική χρήση, ενώ οι πωλήσεις για το «King George» κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα του 2015. Σημειωτέον ότι η ΛΑΜΨΑ, η οποία «τρέχει» τα δύο ξενοδοχεία του Συντάγματος υπέγραψε το Νοέμβριο του 2016 τροποποίηση της σύμβασης διαχείρισης για τις δύο μονάδες με τον όμιλο της Marriott, με την οποία μειώνονται δραστικά οι αμοιβές διαχείρισης για την τριετία 2017 -2019.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ