Η γερμανική εφημερίδα Βild υποστήριξε σε σημερινό της μακροσκελές άρθρο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ».

 

«Ειδικά το κράτος και οι καταναλωτές επωφελούνται από τα χαμηλά επιτόκια», σημείωσε η εφημερίδα. Ο υπουργός Οικονομικών «Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κερδίζει μάλιστα χρήματα ακόμα κι όταν δανείζεται», χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα, εξήγησε η Bild.

 

«Τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δις ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της», ανέφερε, επικαλούμενη έναν αναλυτή. Αν προστεθεί στο ποσό αυτό «η αύξηση των φορολογικών εσόδων κι η μείωση των κοινωνικών δαπανών, η εξοικονόμηση φτάνει τα 70 ως 100 δις ευρώ».

 

Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο τομέας των ακινήτων επωφελείται επίσης από τα χαμηλά επιτόκια, όπως και οι καταναλωτές οι οποίοι λαμβάνουν πιστώσεις και οι τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιούνται με χαμηλό κόστος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 

Ακόμα, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, συμπεραίνει η Bild.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr