Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο - Το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει το πλοίο

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο - Το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει το πλοίο Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Αισιόδοξος για μία εποικοδομητική σύσκεψη εμφανίστηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Εξέφρασε την ελπίδα ότι σήμερα θα γίνει μια πολύ ουσιαστική συνεδρίαση που θα οδηγήσει στην επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα και στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης.

«Μία συμφωνία για τις παραμέτρους που θα επιτρέψουν την επιστροφή της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα σήμερα είναι πιθανή και αναγκαία», σημείωσε, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα δείξει ότι «βρισκόμαστε εντός τροχιάς» και ότι «σημειώνεται πρόοδος» παρόλο που «πολλή δουλειά απομένει να γίνει επί τόπου».

«Δεν τίθεται θέμα Grexit», είπε ο ευρωπαίος επίτροπος. «Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο [...] η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες στα δημοσιονομικά», είπε ο κ Μοσκοβισί. Στη συνέχεια τόνισε πως η «επιτυχία» του προγράμματος έγκειται στην επιστροφή της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη, επιτρέποντας στους Έλληνες να δουν «το φως στην άκρη του τούνελ» χωρίς λιτότητα. 

Ακόμα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει το πλοίο, τόνισε, συμπληρώνοντας πως η επιστροφή των θεσμών θα γίνει μαζί με το ΔΝΤ. «Το ΔΝΤ είναι ένας καλός εταίρος για τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα», επισήμανε.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM