Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ, υποστηρίζει ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ

Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ, υποστηρίζει ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ Facebook Twitter
4

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα φύγει εκούσια από το ευρώ, εκφράζει ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, Τεντ Μάλοχ. «Αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ», δηλώνει συγκεκριμένα στην εκπομπή του Σκάι «Ιστορίες».

Ο οικονομολόγος, που έχει επιλέξει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Κυριακή εμφανίστηκε θετικός προς ένα Grexit. «Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Επίσης, είχε σημειώσει πως υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το εάν θα πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του. Υποστήριξε ακόμα ότι θεωρεί πως το ευρώ «ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα» και ότι αν εργαζόταν για μια τράπεζα επενδύσεων θα στοιχημάτιζε εναντίον του.

Ο Μάλοχ είχε δηλώσει επίσης πρόσφατα, σύμφωνα με τον Σκάι, ότι οι διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένονται για το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν το ευρώ σε κατάρρευση, συμβουλεύοντας πρακτικά την Ελλάδα να αποχωρήσει συντεταγμένα πριν γίνει κάτι τέτοιο, παρά ασύντακτα και βεβιασμένα με την κατάρρευση όλης της ευρωζώνης.

«Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται», απάντησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας στον Σκάι. «Διασώσαμε πέντε χώρες και επιδεικνύουν σταθερότητα... ακόμη και η Ελλάδα έχει σταθερές προοπτικές. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι' αυτό», τόνισε ο γερμανός πολιτικός του CSU αφήνοντας αιχμές για το ΔΝΤ (Xριστιανοκοινωνιστές).

Οικονομία
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που πήραν τρελή χαρά με την εκλογή Τραμπ, νομίζοντας πως ενας ακροδεξιός πρόεδρος κατα ενα μαγικό τρόπο θα ήταν υπερ της Ελλάδας.Αμ δε!!!Φάνηκε απ'την αρχή σε ποιον έχει συμπάθεια βλ. Ερντογαν. Μάλιστα όχι μόνο η Ελλάδα θα έχει προβλήματα αλλα όλη η Ευρώπη αφού τα συμφέροντα ΗΠΑ - ΕΕ είναι σε κόντρα!!!
Κλασικος τραμπιστας..διαιρε και βασιλευε...Ασχοληθειτε με τα χαλια σας στην παρηκμασμενη καταχρεωμενη Αμερικη και αφηστε εμας τους Ευρωπαιους ησυχους..