Κομισιόν: Στα μέσα Νοεμβρίου επιστρέφουν στην Αθήνα οι θεσμοί

Κομισιόν: Στα μέσα Νοεμβρίου επιστρέφουν στην Αθήνα οι θεσμοί Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
0

Την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, επιβεβαίωσε σήμερα η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.


Η ίδια ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, η οποία έληξε στις 27 Οκτωβρίου όπως ήταν προγραμματισμένο, έγιναν «εποικοδομητικές συζητήσεις» οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες. Πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στα μέσα Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι «όλες οι πλευρές έχουν δεσμευτεί να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το συντομότερο δυνατό».

Σε ερώτηση αν υπάρχει προοπτική να ανοίξει η συζήτηση για τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος πριν από το τέλος του χρόνου, όπως είχε αναφέρει ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί, η Α. Μπράιτχαρτ απάντησε ότι η Επιτροπή εργάζεται βάσει της συμφωνίας του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM