Reuters: Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές εξετάζει η κυβέρνηση

Reuters: Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές εξετάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
0

Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, μετά την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου που επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, στόχος της εξόδου αυτής θα είναι να διαπιστώσει τις αντιδράσεις των επενδυτών αλλά και να δείξει ότι η ελληνική οικονομία καταφέρνει και πάλι να σταθεί στα πόδια της.

Η πηγή αναφέρει στο Reuters ότι η έξοδος θα αφορά στην έκδοση ενός ή δύο μικρών ομολόγων. Η προηγούμενη φορά που η Ελλάδα αποπειράθηκε έξοδο στις αγορές ήταν το 2014 με ομόλογα τριετούς και πενταετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παραμένει άγνωστος ο ακριβής χρόνος έκδοσης των ομολόγων, καθώς παρατηρείται διχογνωμία μεταξύ των μελών του οικονομικού επιτελείου.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία έκδοση ομολόγων, τριετούς και πενταετούς διάρκειας, πραγματοποιήθηκε το 2014. Αυτή στιγμή τα ομόλογα εκείνα διαπραγματεύονται πολύ χαμηλότερα από την ονομαστική τους αξία.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ