Αλεξιάδης: Έχουμε άδικο και βάρβαρο φορολογικό σύστημα

Αλεξιάδης: Έχουμε άδικο και βάρβαρο φορολογικό σύστημα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης παραδέχτηκε μιλώντας στο ΣΚΑΙ τις αδικίες και τις ατέλειες του φορολογικού συστήματος. «Έχουμε άδικο και βάρβαρο φορολογικό σύστημα, δεν το υπερασπιζόμαστε με την έννοια ότι θέλαμε να μείνει μόνιμα» δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει αυτά τα μέτρα, αλλά θέλει να κάνει το φορολογικό σύστημα πιο δίκαιο πιο αποτελεσματικό.

«Τον Αύγουστο του 2015 ψηφίσαμε τη συμφωνία με τους θεσμούς με προβλέψεις για φόρους 65 δισεκ. ευρώ, και την ψήφισαν και άλλοι, που τώρα φέρνουν αντιρρήσεις» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευσης.

«Δεν θα έχουμε μια ζωή ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν μπορώ να σάς πω με σιγουριά το πότε θα αντικατασταθεί ο φόρος» εξήγησε ο υπουργός.

«Δόξα το Θεό πάμε καλά στα έσοδα, και πάμε να τα κάνουμε καλύτερα. Αγωνία και καθημερινός μας εφιάλτης είναι να πιάσουμε τα έσοδα και όχι από πήγες που θα πληγώσουν την κοινωνία» επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την παράταση, έως τις 30 Νοεμβρίου, στην προθεσμία που είχε δοθεί στους φορολογούμενους για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) ο Τρύφων Αλεξιάδης παρατήρησε ότι αυτό έγινε γιατί πάρα πολλοί πολίτες είχαν κάνει λάθη, με υπερβολικές τιμές ακινήτων, καθώς σε νομούς όπως των Γρεβενών και της Ευρυτανίας να φαίνονται ότι υπάρχουν παραθαλάσσια αγροτεμάχια.

Τέλος για τα δημόσια έσοδα ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε ότι στο εξάμηνο ήταν πολύ πάνω του στόχου, ενώ τον Ιούλιο τα έσοδα ανήλθαν στα 5,57 δισεκ. ευρώ με το στόχο να επιτυγχάνεται κατά 95%. Παράλληλα, δήλωσε ότι η εικόνα για τα έσοδα Ιουλίου μπορεί να είναι διαφορετική με βάση τελικά στοιχεία.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εχει απολυτο δικιο.Οπως και ολα ,ουσιαστικα τα στελεχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,που λενε ακριβως το ιδιο.Με το οποιο,αν δεν κανω λαθος,συμφωνουν ανεπιφυλακτα και η Ν.Δ.,και το ΠΑΣΟΚ,και το Ποταμι,και η Χρυση Αυγη,και η Ενωση Κεντρωων.Οποτε οδηγουμεθα αναποδραστα στο συμπερασμα οτι για την διαμορφωση αυτου του αδικου,βαρβαρου,αντιπαραγωγικου,αναποτελεσματικου,και εν πολλοις εξοντωτικου φορολογικου συστηματος,μονον ενα κομμα μπορει να ευθυνεται.Το ΚΚΕ !!!Απο τα εντος Βουλης ,βεβαια,διοτι δεν εχω διερευνησει ακομη την πιθανοτητα να ειναι συνυπευθυνοι ο Ανταρσυα,οι Οικολογοι,η το κομμα των κυνηγων-ψαραδων !Ειναι γνωστο οτι στην χωρα μας η ντροπη ειναι ειδος ουσιωδες εν ανεπαρκεια,ενω το θρασος περισσευει.Αλλα οχι κι ετσι βρε αφιλοτιμοι.Οχι κι ετσι....
Ναι, βρε μαναράκι. Λέτε ένα "δυστυχώς" κι ένα "αναγκαστικά" και πρέπει να σας λυπηθεί η ψυχή μας για τα ζόρια που τραβάτε. Κακόμοιρα πλάσματα.