Ύφεση 1,3% σε ετήσια βάση ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ - Tο χειρότερο τρίμηνο στα τελευταία τρία χρόνια

Ύφεση 1,3% σε ετήσια βάση ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ - Tο χειρότερο τρίμηνο στα τελευταία τρία χρόνια Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
5

Υφεση 0,4% παρουσίασε η ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ, ποσοστό που είναι το χειρότερο για τρίμηνο στα τελευταία τρία χρόνια.

Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 1,3% ενώ στο σύνολο της ευρωζώνης  η οικονομία αναπτύχθηκε με ποσοστό 0,5% έναντι του δ’ τριμήνου του 2015 και κατά 1,5% έναντι του α’ τριμήνου του 2015.


Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ παρουσίασε ετήσια πτώση της τάξης του 1,2%.Τα παραπάνω στοιχεία είναι η πρώτη εκτίμηση η οποία αναμένεται να αναθεωρηθεί στις 30/5 οπότε θα υπάρξουν νέα διαθέσιμα πρωτογενή στοιχεία.
Οι αναλυτές ανέμεναν ύφεση κατά 0,7% και 1,4% αντίστοιχα στην ελληνική οικονομία.


Από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, το Γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7%, το Γαλλικό κατά 0,5%, το Ιταλικό κατά 0,3% και το Ισπανικό κατά 0,8%.


Σε ετήσια βάση, ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης παρατηρήθηκε στη Ρουμανία (4,2%), στη Σλοβακία (3,6%) και στην Ισπανία (3,4%).

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM