To FBI παρακάμπτει την Apple στην υπόθεση του κλειδωμένου iPhone

To FBI παρακάμπτει την Apple στην υπόθεση του κλειδωμένου iPhone Facebook Twitter
1

Πριν από λίγο τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν την είδηση ότι παγώνει προσωρινά η υπόθεση της αντιδικίας μεταξύ Apple και FBI σχετικά με το ξεκλείδωμα του iPhone του εκτελεστή του San Bernardino, Rizwan Farook, στην οποία η Apple αρνείτο πεισματικά να παράσχει βοήθεια στις αμερικανικές αρχές.  

Ο λόγος είναι ότι η υπηρεσία ζήτησε και βρήκε βοήθεια από τρίτους, που είναι πρόθυμοι να ξεκλειδώσουν τη συσκευή, χωρίς την παρέμβαση της Apple.

Το ανώτατο δικαστήριο, μετά το γραπτό αίτημα του FBI, πάγωσε την υπόθεση μεταθέτοντας την ακροαματική διαδικασία για τις 5 Απριλίου, έως ότου δηλαδή διαπιστωθεί ότι η μέθοδος που προτάθηκε στο FBI είναι επιτυχής και μπορεί να δώσει πρόσβαση στα κλειδωμένα δεδομένα του iPhone 5C του υπόπτου, που είναι στην κατοχή του, χωρίς να καταστρέψει πειστήρια

Σύμφωνα με το Engadget, η Apple, που ενημερώθηκε εχθές το βράδι για την σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση που απασχολεί εδώ και έναν μήνα την αμερικανική κοινή γνώμη, αν και προσωρινά έστω δεν έχει καμμία νομική υποχρέωση να βοηθήσει το FBI, ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για την εναλλακτική μέθοδο ξεκλειδώματος της συσκευής της. Αίτημα που όπως εικάζουν πολλά σάιτ δεν θα γίνει δεκτό από το Υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM