Ομπάμα: Η Google θα είναι η πρώτη εταιρεία Internet στην Κούβα

Ομπάμα: Η Google θα είναι η πρώτη εταιρεία Internet στην Κούβα Facebook Twitter
0

Kατά τη διάρκεια της ιστορικής επίσκεψής του στην Κούβα, ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο ABC News ότι η Google πρόκειται να είναι η πρώτη αμερικανική εταιρεία Internet που θα δραστηριοποιηθεί στη χώρα, παρέχοντας την υποδομή για ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο.

"Τo internet αποτελεί απαραίτητο οικονομικό σύνδεσμο της Κούβας με τον 21ο αιώνα, αλλά θα δώσει στον λαό πρόσβαση στην πληροφορία και θα ενδυναμώσει τη φωνή του", ανέφερε στην συνέντευξη ο Ομπάμα.

Όπως επισημαίνουν σάιτ τεχνολογίας, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google δείχνει ενδιαφέρον για την κουβανέζικη αγορά αφού προ διετίας κυκλοφόρησε την τοπική έκδοση του Chrome για τη χώρα αλλά και μια τοπική βερσιόν του ηλεκτρονικού της καταστήματος, Google Play. Παράλληλα προ ενός έτους το BBC είχε αναφέρει ότι η χώρα επρόκειτο να "πάρει" internet από τη Βενεζουέλα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου που θα συνδέει τις δύω χώρες.

Ομπάμα: Η Google θα είναι η πρώτη εταιρεία Internet στην Κούβα Facebook Twitter

Πάντως μέχρι στιγμής η πρόσβαση στο Internet είναι αρκετά περιορισμένη στη χώρα με ελάχιστα σημεία στην πόλη της Αβάνας να παρέχουν Wi-Fi πρόσβαση, ενώ οι ευρυζωνικές συνδέσεις είναι αρκετά σπάνιες και απρόσιτες στην πλειοψηφία του κόσμου, καθώς επίσης ισχύουν ακόμα περιοσρισμοί και ως προς το περιεχόμενο. Η δρατηριοποίηση της Google στην παροχή internet, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα λεπτομέρειες, αναμένεται να ανεβάσει τις ταχύτητες και να κάνει την πρόσβαση στο διαδίκτυο πιο προσιτή στους κατοίκους της Κούβας.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM