Τεχνητή νοημοσύνη της Google εναντίον ανθρώπου: 3-0

Τεχνητή νοημοσύνη της Google εναντίον ανθρώπου: 3-0 Facebook Twitter
0

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στην Σεούλ της Ν. Κορέας και η τρίτη -καθοριστική- παρτίδα μεταξύ του του λογισμικού AlphaGo, του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης DeepMind της Google, και του 18 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Νοτιοκορεάτη Lee Se-dol που βρήκε το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να επικρατεί για τρίτη φορά έναντι του ανθρώπου.

Το 3-0 σερί υπέρ του συστήματος DeepMind, που ανέπτυξε ο πρωτοπόρος της τεχνητής νοημοσύνης ο κυπριακής καταγωγής Demis Hassabis καθόρισε τον νικητή της αναμέτρησης, διάρκειας πέντε συνολικά αγώνων, ο οποίος θα κερδίσει το έπαθλο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, όμως οι προγραμματισμένες 2 ακόμα παρτίδες την Κυριακή και την Τρίτη θα διεξαχθούν κανονικά.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχαίο Κινέζικο επιτραπέζιο παιχνίδι GO θεωρείτο από καιρό η μεγαλύτερη πρόκληση για ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, αφού απαιτεί διαίσθηση και κριτική σκέψη, που μέχρι κι εχθές, θεωρούντο προνόμια του ανθρώπινου νου.

Τεχνητή νοημοσύνη της Google εναντίον ανθρώπου: 3-0 Facebook Twitter

Με αφορμή την τρίτη νίκη του AlphaGo, ο συν-ιδρυτής της Google, Segey Brin, δήλωσε "To Go είναι ένα πανέμορφο παιχνίδι που διδάσκει πολύ περισσότερα πράγματα για την ίδια τη ζωή ακόμα κι από το Σκάκι. Όταν παρακολουθείς μεγάλους παίκτες του Go επί τω έργω είναι ένα αξιοθαύμαστο, όμορφο θέαμα. Είμαι κατενθουσιασμένος που η Google κατάφερε να ενσταλάξει αυτό ακριβώς το επίπεδο ομορφίας σε έναν υπολογιστή".

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM