Δεύτερη κατά σειρά ήττα του ανθρώπινου νου από την τεχνητή νοημοσύνη

Δεύτερη κατά σειρά ήττα του ανθρώπινου νου από την τεχνητή νοημοσύνη Facebook Twitter
2

Το λογισμικό AlphaGO, του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης DeepMind της Google, κατάφερε να πετύχει την δεύτερη κατά σειρά νίκη του στο αρχαίο κινεζικό παιχνίδι στρατηγικής GO, έναντι του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο, του Νοτιοκορεάτη Lee Se-dol, μετά την χθεσινή επικράτησή του.

Η ιστορικής σημασίας, για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, αναμέτρηση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής στο GO, που διοργανώνει η Google στην Σεούλ, έχει προκαλέσει αίσθηση αφού το εν λόγω παιχνίδι. εκτός από τις αντικειμενικές ικανότητες, απαιτεί διαίσθηση και κριτική σκέψη, που μέχρι κι εχθές, θεωρούντο προνόμια του ανθρώπινου νου.

"Εχθές δήλωσα έκλπηκτος, αλλά μετά το σημερινό αγώνα, έμεινα άφωνος", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Lee Se-dol, ο οποίος διεκδικεί το χρηματικό έπαθλο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο θα λάβει ο νικητής των 5 αναμετρήσεων που θα συνεχιστούν έως την επόμενη Τρίτη, εάν ο Νοτιοκορεάτης παίκτης και κάτοχος 18 παγκόσμιων τίτλων επικρατήσει στον επόμενο αγώνα.

Τον ενθουσιασμό του μοιράστηκε και στο Twitter, ο κυπριακής καταγωγής ιδρυτής του DeepMind της Google και ένας από τους πρωτοπόρους της τεχνητής νοημοσύνης, Demis Hassabis:

Μάθετε περισσότερα για το GO στο παρακάτω βίντεο:

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια