O ΖΧ Spectrum επιστρέφει ως φορητή παιχνιδομηχανή

O ΖΧ Spectrum επιστρέφει ως φορητή παιχνιδομηχανή Facebook Twitter
0

Η εταιρεία που επανέφερε στο προσκήνιο, πέρυσι, τον πρωτοποριακό για την εποχή του, θρυλικό υπολογιστή Sinclair ΖΧ Spectrum επανέρχεται φέτος με μια ακόμα μετεμψύχωσή του, ως φορητή παιχνιδομήχανή, και μάλιστα με τις ευλογίες του εφευρέτη του αυθεντικού Spectrum, του βρετανού Sir Clive Sinclair.

 

O ΖΧ Spectrum επιστρέφει ως φορητή παιχνιδομηχανή Facebook Twitter
Ο αυθεντικός ZX Spectrum που κυκλοφόρησε το 1982

Το νέο κονσόλα της Retro Computers, φέρει την ονομασία, Sinclair ZX Spectrum Vega+ και μόλις έκανε την εμφάνισή της στο Indiegogo, αναζητώντας μέσω crowdfunding, χρηματοδότηση ύψους 100.000 Λιρών, μέσα στον επόμενο μήνα, έχοντας ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει το 44% του στόχου της, ήτοι 44.000 λίρες. Ρυθμός που δείχνει ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο.

 

O ΖΧ Spectrum επιστρέφει ως φορητή παιχνιδομηχανή Facebook Twitter

 

Η νέα παιχνιδομηχανή, αναφέρουν οι δημιουργοί της, σχεδιάστηκε από τον ίδιο άνθρωπο που ευθύνεται για το design του αυθεντικού ZX Spectrum, τον Rick Dickinson, και θα έχει ενσωματωμένα 1000 παιχνίδια ενώ θα είναι συμβατή και με τα 14.000 ρετρό παιχνίδια που ήταν διαθέσιμα για τη σειρά υπολογιστών Spectrum, ενώ ο χρήστης μπορεί να την συνδέσει και στην τηλεόραση.

 

O ΖΧ Spectrum επιστρέφει ως φορητή παιχνιδομηχανή Facebook Twitter

 

Η τιμή της νέας φορητής παιχνιδομηχανής, με το 'βαρύ' όνομα, αναφέρει η σελίδα της καμπάνιας, θα είναι περίπου 100 Λίρες και οι πρώτες παρτίδες θα κυκλοφορήσουν μαζικά, από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

 

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο παρουσίασης του Sinclair ZX Spectrum Vega+:


Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM